Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

I no passa res! amb Josep Borrell: les iniciatives de la societat civil


 

Cada dimecres, al matí360 ‘I no passa res!’ amb Josep Borrell. Avui, un comentari sobre les iniciatives de la societat civil.

“Bon dia, Josep Lluís, i audiència,
Si heu seguit les notícies i el portal informatiu d’aquesta casa haureu conegut sobre un parell de notícies que trobo molt significatives de la qualitat d’una societat.
El dijous passat un grup de voluntaris va organitzar la primera nit de la comunicació de la Selva. Quants periodistes i gent dedicada a la comunicació diríeu que hi van participar? Més d’una vuitantena! No hauria pensat mai que tanta gent es dedicava a aquest negoci a la nostra comarca, però no es tracta només que hi són, sinó que responen a una crida per trobar-se, parlar, fer xarxa… i tot això sense l’auspici de l’administració pública, que en aquest cas va anar més aviat a remolc i a mirar si rascava alguna foto, més que no pas a liderar res. Els periodistes i comunicadors s’ho lideren sols. Una iniciativa excel·lent cridada a consolidar-se!
La segona notícia és la celebració de la desena cursa d’Oncolliga de Blanes, amb més d’un miler de participants i més de vint mil euros recaptats per una causa solidària d’extremada sensibilitat i delicadesa. Oncolliga també fa la seva feina sense fer soroll però amb determinació. Passet a passet, recollint i recol·lectant cada euro per la seva causa. I així ja han fet deu curses, que aviat és dit.
Aquestes són només un parell de notícies i de causes que han tingut el seu espai i temps darrerament, però us en podria dir moltes-moltes més! Aspronis, Adecco, Blonda Blanda, Endam Kafo… i moltes més que no em vull deixar.
Però vaig a punt, i que ningú es pensi que soc un ultraliberal ni un defensor de l’estat mínim i apartat de l’esfera cívica.
Però veig totes aquestes iniciatives i totes les que es van fent setmana rere setmana, i penso si es farien igualment si l’administració hi participés o en formés part. Com serien? Hi hauria més entrebancs burocràtics? Hi hauria foto dels polítics? Hi apareixeria un polític arrancant la camiseta de les mans d’una esportista d’elit com hem vist aquest cap de setmana? I ull, no parlo de cap administració en concret, sinó de totes en general.
És clar que tota l’ajuda possible sempre és benvinguda, però a vegades trobo que deixant fent al teixit associatiu i cívic ja es fa molt. Que no molestar ja és una forma d’ajudar.

Per sort, ni tan sols les administracions públiques tenen la força i potència de posar a mà a totes les iniciatives que la societat civil sí que té la capacitat de fer i tirar endavant. I per molts anys. Que per molts anys, no passi res més.”

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit