Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

I no passa res! amb Josep Borrell: el costat fosc


 

Cada dimecres, al matí360 ‘I no passa res!’ amb Josep Borrell. Avui,

“L’altre dia escoltava en aquesta mateixa casa un comentari sobre el concert de Madonna a Barcelona. Una icona del pop. Molts hem crescut sentint les seves cançons, comprant els seus discs, i escoltant llegendes urbanes més o menys certes dels seus múltiples escàndols sexuals. I dels no sexuals també, però menys.
A Barcelona hi va fer dos concerts i tots dos van començar tard. Però tard vol dir, molt tard!
Més d’una hora, que Déu n’hi do, fins i tot pels estàndards mediterranis d’informalitat. I us he de dir que no ho entenc. No sé quin és l’argument i l’explicació d’una decisió així: fer esperar a milers de persones simplement per… bé, ja he dit que el perquè no el sé. He sentit a dir que si s’havia d’acabar de preparar (vulgui dir el que això vulgui dir), que si ho fa perquè és una Diva, si ho fa per generar expectació… cap d’aquests arguments em semblen suficients per fer esperar més d’una hora. Simplement, no ho entenc.
Igual que tampoc entenc tota aquesta gent que els darrers dies s’han manifestat per Madrid per una qüestió que, en realitat, ni els hi va ni els hi ve, perquè ni hi guanyen ni hi perden res. És a dir, algú dels que s’ha manifestat davant del Congreso o de la seu del PSOE és un beneficiat o un damnificat per l’amnistia? 99’9% segur que no. Aleshores, perquè ho fan? Què ha portat aquesta gent a sortir de casa a enfrontar-se a la policia? En què s’han sentit perjudicats o beneficiats? L’única raó que se m’acut i que em sembla plausible és l’odi. L’odi cap allò que, per suposat, no coneixen, que som nosaltres. L’odi cap al que representem (si més no dins dels seus caps) i l’odi que sembla que els catalans provoquem a Madrid cada vegada que obrim la boca. I sempre estem entre el ‘café para todos’ i ‘La amnisita para nadie’.

Ja ho deia Darth Vader a la Guerra de les Galàxies que el costat fosc és molt més poderós. I aquests dies n’hem vist unes quantes demostracions.
El que no entenc de cap manera és, però, perquè Madonna ens hauria d’odiar.”

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit