test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Des del Festimatge intentem potenciar el contacte entre les persones amants de la fotografia amb espais on puguin seure, parlar i comentar”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Josep Lluís Fillat, president de Fotofilm Calella, l’entitat que organitza el Festimatge. Hi hem parlat sobre la dinovena edició d’aquest festival de la imatge de Calella

Fillat assenyala que Fotofilm és una entitat que als seus estatuts ha tingut “fer promoció de l’estimació per la imatge”. Aquest ADN, també s’ha traslladat al Festimatge. Com assenyala, “intentem potenciar el contacte entre les persones amants de la fotografia perquè tinguin espais on puguin seure, parlar i comentar”.

El president de Fotofilm també apunta que per aquesta dinovena edició “hem intentat aquest any fer una visió general de la fotografia des de diferents aspectes”. Així, com explica, en aquesta edició hi ha 23 exposicions que van des de natura fins a intel·ligència artificial. Fillat destaca una exposició sobre un sector de la fotografia que normalment no s’exposa: la fotografia de moda.

D’altra banda, Fillat destaca que per la Trobada Internacional de Cinema 9,5 mm venen persones “de tot el món”. Pel que fa al Trofeu Torretes de Fotografia, Fillat explica que “està obert a tot el món i ens permet veure, al Festimatge, una mostra del tipus de fotografia actual que es fa a tot el món”. “Ofereix una varietat més important de fotografia”, diu.

A més, Fillat també parla sobre la intel·ligència artificial. “Quan comencen les tecnologies no sabem on poden arribar i al principi fa por”, diu. Tot i això, a títol personal, explica que la intel·ligència artificial és una eina. “El que interessa al món és l’artista que té una idea i que la vol plasmar, això és l’art”, conclou.

 

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit