test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Calella arrenca la 19a edició del Festimatge aquest dissabte

Entre la programació destaquen el 48è Trofeu Torretes de Fotografia, la 51a Trobada Internacional de Cinema 9,5 mm i els 30 anys del Premi Torretes de Curtmetratges


Calella celebrarà una nova edició del Festimatge, el festival de la imatge. Del 13 d’abril fins al 12 de maig, aquest municipi del Maresme acollirà exposicions, projeccions, tallers i, fins i tot, un mercat, amb el denominador comú de la fotografia.

Aquest any, el Festimatge arriba a la seva dinovena edició i, com a novetat, es farà un Mercat i intercanvi de fotografia el diumenge 28 d’abril. A banda, des de la secció fotogràfica s’han preparat 23 exposicions, que inclouen més de 1.000 fotografies. També hi haurà la projecció d’un documental sobre fotografia i cinc tallers per explorar diferents aspectes fotogràfics.

Des del festival apunten que l’exposició principal d’aquesta edició serà Pertegaz. Estarà exposada a l’Ajuntament vell i presenta l’obra produïda al voltant de la figura de Manuel Pertegaz, abordant tant la seva obra com a creador d’alta costura com aspectes de la seva vida personal.

El 48è Trofeu Torretes de Fotografia i la 51a Trobada Internacional de Cinema 9,5 mm

Durant el 19è Festimatge també se celebrarà el 48è Trofeu Torretes de Fotografia. aquest any ha rebut 1.568 fotografies participants de 140 fotògrafs de 25 països diferents. El guanyador ha sigut l’italià Maurizio Trifilidis. Ara bé, totes les fotografies participants es podran veure a la Fàbrica Llobet-Guri, gaudir-les projectades durant l’acte de cloenda o a la web del Festimatge.

Una altra activitat destacada serà la Trobada Internacional de Cinema 9,5 mm, que enguany celebra la seva 51 edició i persisteix com una de les poques que queden al món. La trobada inclou una Mostra de Cinema 9,5 mm on es poden visionar films realitzats pels participants en la Trobada i projectats en format original 9,5 mm. També es farà una xerrada de la Filmoteca de Catalunya presentant documents emblemàtics de cinema recuperat; i l’activitat estrella que és la celebració del Mercat del Col·leccionista de Cinema on comprar peces i màquines antigues, així com films o cartells.

30 anys del Premi Torretes de Curtmetratges

Aquesta edició del Festimatge també celebrarà el 30è aniversari del Premi Torretes de Curtmetratges. Per aquesta especial ocasió s’estrenarà el curtmetratge titulat Towers sobre la Guerra Civil Espanyola. Towers està dirigit per Josep Maria Colomer i interpretat per actors i figurants de Calella. L’estrena tindrà lloc el dissabte 20 d’abril a la Fàbrica Llobet-Guri.

D’altra banda, la programació d’activitats inclou també la projecció a l’Auditori de Can Saleta de gairebé 90 curtmetratges seleccionats al 30è Trofeu Torretes de Curtmetratges. Aquest any s’hi han presentat 670 treballs. El català Iván Morales ha estat el guanyador del Trofeu d’Honor amb el seu curt Sushi.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit