Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Comastech i Yamaha fan oficial l’acord de col·laboració per formar professionals de la mecànica nàutica


El centre de formació de Comastech de Blanes i Yamaha han segellat aquest dimarts un acord que permet als alumnes del cicle de mecànica nàutica accedir als equipaments de la multinacional. A més, Yamaha també donarà accés als estudiants d’aquesta formació a les seves proves de nivell per obtenir una titulació de tècnic de mecànica nàutica.
La col·laboració, que persegueix l’objectiu de formar professionals de la mecànica aplicada al sector nàutic, va començar el curs passat però s’ha fet oficial ara.

El director de Comastech, Raimond Franch, explica que actualment el mercat de treball demana perfils tècnics:

 

“Nosaltres, com a centre formatiu, sortim d’aquesta visió que els centres formatius i les empreses hem d’anar de la mà. La nostra funció fonamental és donar una formació que t’habiliti per entrar al mercat de treball. I en el mercat de treball els perfils tècnics van molt buscats. La unió amb una empresa és la que ens garanteix que els nostres continguts estan actualitzats i que les persones estan preparades per incorporar-se”.

Franch destaca que l’acord amb Yamaha ha permès als alumnes de Comastech accedir a equipament d’última generació i a la tecnologia de la multinacional:

 

“Hem pogut accedir a equipaments d’última generació que d’altra manera és impossible obtenir perquè simplement tenen un cost econòmic i no estan a l’abast de tothom. I la col·laboració amb els tècnics de Yamaha ens ha permès accedir a la última tecnologia que hi ha al mercat. Parlem de motor nàutic però avui en dia això inclou temes mediambientals, electrònics, de control, de sensòrica. Temes que amb els tècnics de la marca hem pogut posar sobre la taula. Ens hem pogut focalitzar en el que avui fa falta a les nàutiques i els tallers autoritzats”.

Victor González i Raimond Franch
Victor González i Raimond Franch. Foto: JLV/marina360

Per la seva banda, el director general de Yamaha España, Víctor González, explica que el sector necessita mecànics especialitzats en el sector nàutic:

 

“Ens brinda una possibilitat que fins ara no teníem, que és la formació de mecànics en la nàutica recreativa. És una cosa totalment nova i necessària. Ens brinda tres coses fonamentals. Per un costat hi ha joves que s’incorporen a un futur laboral que té futur. La segona cosa és que tenim una necessitat. A la nostra xarxs de concessionaris fan falta mecànics. I la tercera cosa, com a marca, que crec que és molt important, els podem oferir una formació continuada, cobrint tota la formació necessària perquè un mecànic pugui fer la seva feina. Hi ha futur si ho sabem fer bé, atraure a aquests joves. Però és que és una necessitat per a les nostres empreses, per a la industria i per a tot el sector de la distribució. Per tant, estem davant d’una necessitat. No només és un futur sinó que és un futur necessari”.

Sobre la importància de la formació professional, el president de la Fundació Comas, del Grup TMCOMAS i cofundador de Comastech, Llorenç Comas, explica que “ara la formació professional està recuperant valor”:

 

“La formació professional sempre ha sigut important. El que passa és que durant molts anys no s’ha valorat. I ara, afortunadament, des de les institucions públiques, estan tornant a donar valor. Penso que hem començat un camí en el qual hem sigut pioners en el nostre entorn i ara estem avalats perquè la societat necessita aquests estudiants d’FP o aquests treballadors que han fet FP. Ës a dir, la piràmide de treballadors se’ns quedava estreta pel mig. Hi ha molta gent amb titulació, hi ha molts bons enginyers però ens faltava la part del mig. Ens faltava la cintura. I la cintura té que ser més ampla. I aquesta cintura només es fa amb estudiants d’FP.

L’acord signat aquest dimarts té una vigència de dos anys però la voluntat és renovar-lo periòdicament. Tant des de Comastech com des de Yamaha han fet una valoració molt positiva d’aquest primer any de col·laboració.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit