Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Georgina Comas: “Falta gent amb oficis”


El Centre de Formació Comastech de Blanes té obert el període de preinscripció per al Grau Superior Mecànica i Mecatrònica, el Grau Mitjà de Soldadura i Caldereria, el Títol Privat Mecànica Motos i els Cursos Formació Ocupacional. Aquests dies també fan jornades de portes obertes per tal que els futurs alumnes i les famílies puguin conèixer el centre i el seu projecte formatiu.

Georgina Comas, cofundadora de Comastech a Blanes, explica que hi ha una alta demanda de mà d’obra en el sector de la mecànica industrial, però falta gent formada.

“En aquest moment ens trobem que és un sector molt modern, que és un sector que està creixent molt amb empreses molt diverses. És un sector que necessita oficis, no? Necessita professionals formats amb l’ofici. I tots [les empreses] ens trobem amb el mateix problema: la falta de personal format”.

Comas apunta que abans, a la zona de la Selva Marítima i al Maresme, era molt fàcil trobar treballadors amb oficis relacionats amb la mecànica o la soldadura. “Era habitual que a cada família hi hagués algú que s’hi dediqués i que hi hagués joves que tinguéssin vocació cap aquests oficis”, apunta Georgina Comas. Ara, en canvi, trobar gent que treballi en aquests àmbits és costós. Comas explica que pot ser degut al desprestigi de la FP.

“Suposo que també el fet que la FP perdés ‘prestigi’ ha fet que hi hagi menys vocació cap a aquest tipus de formació, que és una alternativa molt vàlida als estudis universitaris. I ha fet que els oficis com la fabricació mecànica perdin persones que s’hi dediquen. Això és un problema generalitzat al nostre sector”.

Des de Comastech ofereixen cicles de formació professional enfocats en cobrir les vacants en el sector industrial i de la mecànica. Mecànica de motors o soldadura són oficis tradicionals que s’estan perdent. Però també n’apareixen de nous com la programació de màquines o la robòtica. Comas apunta que les empreses demanen, cada cop més, persones formades en aquests oficis.

Foto: Comastech

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit