Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Vilobí apuja un 25% la taxa d’escombraries

Si bé l'ajuntament apunta que l’aprovació de la congelació de les taxes es fa per reduir la pressió fiscal dels veïns i veïnes del municipi, la taxa d’escombraries s’incrementa un 25% per a l’any vinent per ajustar-se a la Llei estatal 7/2022.


L’Ajuntament de Vilobí d’Onyar congelarà l’IBI i les taxes municipals, tret de la pujada del 25% de la taxa fixa d’escombraries. Així ho ha aprovat el ple municipal d’aquest dimarts amb els vots a favor de l’equip de govern (Junts per Vilobí, Salitja i Sant Dalmai i VIU Vilobí, Salitja i Sant Dalmai). L’oposició, Grup Municipal Independent (GMI), s’hi ha abstingut.

Amb aquesta decisió les taxes de l’IBI urbana i rústica, l’Impost de Béns Immobles Especials, IVTM, clavegueram, IAE, cementiris, guals i llicència d’auto-taxi mantindran els preus del 2023. Ara bé, des de l’Ajuntament de Vilobí assenyalen que la pujada de la taxa fixa d’escombraries és “necessària” per ajustar-se a la Llei estatal 7/2022. Aquesta normativa estableix que les taxes de residus i escombraries no podran ser deficitàries per a cap ajuntament l’any 2025.

D’altra banda, el consistori ha destacat que l’equip de govern manté per a l’any vinent totes les bonificacions que s’han aplicat aquest darrer exercici. Entre les reduccions actuals
destaca la de la taxa d’escombraries per a persones amb habitatge de primera
residència que siguin jubilades o pensionistes (a partir de 65 anys) que visquin soles o
amb parella, o veïns i veïnes que tinguin una discapacitat igual o superior al 65% amb
certificat oficial de l’ICASS. També, podran gaudir d’aquesta deducció les famílies a les quals la suma dels seus ingressos siguin iguals o inferiors al 200% de l’SMI. En aquesta línia, el govern actual de Vilobí d’Onyar assenyala que està estudiant millorar aquestes bonificacions i ampliar-les a altres col·lectius.

D’aquesta manera, les taxes fixes per a la recollida d’escombraries per al 2024 seran de
151, 81€ euros anuals per als habitatges que gaudeixen del Porta a Porta. Pel que fa als habitatges on no arriba el porta a porta, l’import anual serà de 87,10€.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit