Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

UGT desconvoca les aturades al centre de control i al manteniment a la C-32 al Maresme per negociar un acord amb l’empresa

S'ha obert un període de negociacions que durarà dos mesos per arribar a un acord amb l'empresa


El sindicat UGT ha desconvocat les aturades al centre de control i al manteniment de la C-32 al Maresme previstes per aquesta Setmana Santa. Ara s’obrirà un període de negociacions de dos mesos per arribar a un acord amb l’empresa adjudicatària del servei de l’autopista, Innovia, del grup Copcisa. El mediador serà el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

El sindicat denuncia els “incompliments sistemàtics” amb els drets laborals dels treballadors i representants legals de l’empesa. A més, assenyala que han vulnerat els drets a la negociació col·lectiva i d’informació.

Segons apunta UGT en un comunicat, després d’adjudicar-se el contracte de manteniment, l’empresa va subrogar els treballadors amb totes les condicions pactades en anteriors convenis col·lectius i la Generalitat es va comprometre a fer una aportació extra per mantenir aquestes condicions. El sindicat ha assenyalat que l’empresa “pretén quedar-se aquesta aportació pels seus accionistes” en lloc de permetre que es mantinguin unes “condicions laborals dignes” per als treballadors i un “servei de qualitat per a la ciutadania de Catalunya”.

Les aturades havien de fer-se coincidint amb els dies amb més trànsit en aquestes vies amb motiu de Setmana Santa. Concretament el dijous 28 de març entre les quatre de la tarda i les set del vespre. També el divendres 29, entre les deu del matí i l’una del migdia i el dilluns 1 d’abril, de quatre de la tarda a set del vespre.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit