Santa Coloma de Farners ha tancat la 43a edició de la Festa de la Ratafia. Des de l’organització, l’Ajuntament i la Confraria de la Ratafia de Santa Coloma, assenyalen que enguany s’ha fet un “ple absolut” a les activitats. A més, també assenyalen que en aquesta 43a edició també s’ha fet rècord de participació en el Concurs de ratafies casolanes.
Durant tot el cap de setmana, centenars de visitants han passat per la Festa de la Ratafia de Santa Coloma. En total, en aquests quatre dies, s’han celebrat més d’una cinquantena d’activitats, “amb un ple absolut”, apunten des de l’organització. Tot plegat, asseguren que confirma “l’encert d’apostar per una fórmula que combina litúrgies i activitats tradicionals, amb d’altres d’inèdites i capdavanteres per la seva manera de tractar l’univers que envolta la ratafia, la producció i les seves aplicacions”.
D’altra banda, més d’una trentena de productors han donat a conèixer als visitants les seves ratafies en el marc de la fira. També s’ha proclamat els Confrares d’Honor, una distinció que aquest any ha estat per als germans Xicu i Andreu Climent, reconeguts pastissers de la Pastisseria Tuyarro, una empresa familiar que aquest any celebra 130 anys.
Més de 300 ratafies a concurs
Pel que fa al Concurs de ratafies casolanes, enguany s’ha batut el rècord de participació amb 301 produccions d’aquest licor presentades. Així, ha superat amb gairebé una trentena la xifra màxima que s’havia assolit l’any passat.
La guanyadora del concurs ha sigut Karla Cervantes, de Girona i d’origen mexicà. En segon lloc hi ha quedat Montse Vilamajó, de Centelles, que l’any passat va guanyar el primer premi. Montse Obiols, de Roda de Ter ha obtingut el tercer premi. Per la seva banda, Dolors Arenas ha sigut la creadora de la millor ratafia local.