Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dilluns 27/11/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha assegurat que en les properes setmanes es desencallarà la licitació de les obres de l’ampliació de la dessalinitzadora de Blanes. Ho ha dit en una visita aquest divendres a l’Estació de tractament d’aigües potables del Ter on ha explicat que la reunió amb la ministra de Transició Ecològica “ha anat molt bé” i que han coincidit en la “voluntat d’accelerar els processos” per aquest projecte i també per a la construcció de la nova dessalinitzadora del Foix. L’ampliació de la dessalinitzadora de Blanes, ubicada a la desembocadura de la Tordera, consisteix en realitat en la construcció d’una nova planta que costarà 287 milions d’euros i entrarà en funcionament el 2028.

-L’oposició de Lloret de Mar considera insuficient la rectificació del govern del municipi en relació a les acusacions de l’anterior executiu sobre factures impagades d’electricitat i un suposat deute amb l’Agència Catalana de Residus. En un comunicat conjunt, ERC, Tots per Lloret i + Lloret, consideren que la rectificació del govern d’Adrià Lamelas arriba tard i malament i sense disculpes. Tot i això, els tres grups exposen la seva voluntat de tancar l’assumpte per respecte a la ciutadania i a la institució que representa l’Ajuntament, segons diuen en el comunicat.

-L’any passat es van registrar tres feminicidis al Maresme, el 15,78% de tots els que hi va haver al territori català. Les dades son inferiors a les de l’any anterior però el 2022, en canvi, es van registrar més denúncies, es van incoar i adoptar més ordres i mesures de protecció i també va crèixer interanualment el percentatge d’ordres i mesures de protecció adoptades. Son dades que ha donat a conèixer el Consell Comarcal del Maresme coincidint amb el 25N, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència envers les dones que s’ha commemorat aquest dissabte.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha entrat a formar part del Catalunya Convention Bureau. Es tracta d’un programa de l’Agència Catalana de Turisme que té l’objectiu de donar eines als professionals vinculats al turisme de reunions a través de la unió d’esforços de les administracions públiques i del sector empresarial. L’oferta del Catalunya Convention Bureau compta actualment amb més de 250 empreses i entitats especialitzades en l’organització d’esdeveniments com congressos, convencions, reunions o viatges d’incentius a Catalunya. Al territori, el municipi de Lloret de Mar i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona ja formen part del del Catalunya Convention Bureau.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit