Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’ampliació de la dessalinitzadora de La Tordera es finançarà a través del rebut de l’aigua


Les obres d’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera, al terme municipal de Blanes, seran finançades amb un crèdit de l’Estat que la Generalitat haurà de tornar i que repercutirà en el rebut de l’aigua.

El govern espanyol finançarà les dues noves dessalinitzadores projectades a Catalunya -l’ampliació de la de La Tordera i la del Garraf- però no amb subvencions a fons perdut sinó amb un préstec del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), segons ha avançat La Vanguardia. Aquests fons estan subjectes al principi europeu de recuperació de costos, de manera que no es tornaran amb partides contemplades als pressupostos de les administracions, sinó amb els ingressos que s’obtinguin a través del rebut de l’aigua.

La nova dessalinitzadora de la Tordera té un cost estimat de 220 milions d’euros i es preveu que estigui en ple funcionament el 2030. És una de les infraestructures que el Govern considera estratègiques per afrontar futures sequeres juntament amb una altra planta projectada a el Foix, entre Cunit i Cubelles (Garraf).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit