test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Neix Les Voltes Educa, una llibreria a Girona centrada en fomentar el català entre els joves


Les Voltes Educa neix a Girona amb l’objectiu de fomentar l’ús del català entre nens i joves i al món educatiu. Situada al carrer Mercaders, aquesta nova llibreria tindrà des de llibres per tot el cicle lector dels infants i adolescents, un apartat de manga i, també, tot de propostes enfocades a famílies, educadors i estudiants universitaris. Tota l’oferta editorial, però, serà en català.

La proposta de Les Voltes Educa va molt més enllà. Amb la nova llibreria aspiren a configurar un espai de referència per a tota la comunitat educativa, impartint cursos, formació continuada, creant un banc de recursos per a la divulgació en matèria d’educació, construint un focus de lligams entre la comunitat educativa o promocionant l’Escola de Lectura.

Lluitar per la llengua amb l’educació

Segons ha explicat Joan Matamala, una de les potes del projecte és la gestió d’escoles bressol de 0 a 3 anys. En aquests centres es pretén aplicar-hi un projecte educatiu propi amb la llengua, també, com a objectiu. Per ara ja en gestionen a Palamós i Monells i s’han presentat al concurs de la de Parlavà: “Ens presentarem a tots els concursos públics que hi hagi”.

Matamala ha recordat que la llibreria Les Voltes -aquesta situada a la plaça del Vi, al costat de l’ajuntament- és, des del 1963, un referent en la defensa de la llengua i un espai on només s’hi troben títols en català. Ara, la Fundació Les Voltes ha començat a ampliar les activitats cap al món de l’educació. Segons Matamala, “la millor manera de lluitar per la llengua catalana és l’educació”. Així doncs, el nou projecte de Les Voltes Educa persegueix ser una peça clau per garantir la supervivència de la llengua en un futur, i “recuperar l’esperit de lluita pel català que hi havia hagut als anys 70 i 80”.

La llibreria obre a la ciutat pocs dies després que l’emblemàtica llibreria Geli, que estava a la Rambla, anunciés que no tornarà a obrir en un nou emplaçament i que s’integra a la 22. Una pèrdua “irreparable” i “impossible de substituir”, segons ha conclòs Matamala.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit