Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Sergi Borrell: “és un llibre d’aventures, però amb parts profundes que conviden a investigar”


Sergi Borrell és un noi de 25 anys d’Arbúcies que està a punt de publicar el seu primer llibre. Jack Daimon i el retorn del paradís recull, dins d’una història fantàstica d’aventures, coneixements i inquietuds del mateix Borrell. L’obra, publicada per l’editorial valenciana Neopàtria, és el primer llibre de l’arbucienc, però, com afirma el jove, en vindran d’altres.

Jack Daimon i el retorn del paradís estarà disponible a partir del dia 27 de gener. Sergi Borrell el presentarà el mateix dijous 27 a les set de la tarda a l’Auditori Josep Irla, a Girona.

La idea del llibre Jack Daimon i el retorn del paradís, com surt?

“Surt des del dia que vaig decidir plasmar els coneixements i inquietuds que tenia en forma de llibre perquè veia que a l’hora de parlar amb gent sempre parlava jo de temes més profunds i menys convencionals. I surt d’això, de barrejar una història que a mi en aquell moment m’agradava i introduir-hi una temàtica més profunda”.

Com ha sigut el procés creatiu?

“És una mica complicat perquè aquest llibre el vaig començar quan tenia 19 anys. Vaig escriure 4 capítols amb molt poquet temps, menys d’un mes. Llavors, com que jo soc poc constant amb les coses, vaig deixar-ho. L’any passat, al setembre, vaig decidir continuar. Vaig decidir que, com a respecte a mi mateix, els capítols que ja havia escrit es mantindrien i que la temàtica aniria encaminada per on ja ho havia pensat en el passat. Vaig estar del setembre al gener, per tant, quatre mesos, sense parar d’escriure. Vaig acabar el llibre i, la veritat, més ràpid del que pensava, perquè era asseure’m i escriure”.

Així, una mica, és com que la història ja la portaves a dins.

“No és que la portés a dins, però com que moltes coses són coses que tota la vida he pensat és fàcil de plasmar-ho. Simplement,  és plasmar, d’una manera o altra, tot allò que jo ja penso. No és alguna cosa difícil de “ostres, aquí què poso?”, no, és més “vull posar això” i només haig de saber com vull posar-ho”.

 Del procés d’escriptura, tens alguna anècdota o curiositat que vulguis compartir?

“Com a curiositat, a mi m’agrada molt el grup de música de Manel i en un capítol del llibre apareix una cançó seva. És la cançó d’Imagina’t un nen, que congenia molt bé amb el capítol. Em vaig posar en contacte amb ells i els hi vaig preguntar si podia fer això i em van dir que i tant, que els hi feia il·lusió que algú els posés en un llibre perquè no havia passat mai. Inclús es van estar mirant si podien venir a la presentació, que al final no poden, però la il·lusió la tinc perquè un grup que m’agrada molt està content per això”.

En què es diferencia la història de Jack Daimon de la d’altres llibres de ficció i aventures?

“Per mi el que diferencia Jack Daimon d’un altre llibre d’aventures de temàtica similar és, bàsicament, aquests temes més profunds. [A la història] Es plantegen temes com l’existència d’un déu i les seves creacions i el motiu de per què crea. Una idea de déu com l’entenem aquí: una divinitat que és omnipotent. També es planteja l’existència de mestres espirituals, la relació d’un planeta amb un altre i la possibilitat de connexió entre ells. Una mica el caire aquest més emocional i espiritual que un llibre d’aventures convencional, potser, no el toca tant”.

És un llibre que ens convida a reflexionar.

“Sí, és un llibre que, tot i que per mi és un llibre per gent d’entre 15 i 30 anys perquè és aventures i lluites amb diferents armes, hi ha parts que són molt profundes i hi ha coses que et conviden a investigar més per comprendre millor de tot allò que parlo”.

Ens faries cinc cèntims del llibre?

“El llibre comença narrant la història en un escenari solitari que representa l’inici dels temps. Allà es troba el no-res i el tot, i aquest tot és energia. Un no pot existir sense l’altre, és a dir, en absència del que no és, el que és, no és. Amb el pas del temps, tot i que el que jo plantejo en el llibre el temps és només un, aquest tot, aquesta energia es divideix en dues polaritats oposades, però continuen juntes. Creen tot el que existeix i entre les creacions descobreix el planeta Arre; un planeta molt similar i vinculat amb la terra, però amb algunes diferències. Les criatures i les plantes, per exemple, materialitzen l’energia interna per sobreviure i per lluitar.

Arriba un moment, en una nit de lluna plena que les dues energies ja no es toleren més entre elles i decideixen separar-se. L’única esfera que hi havia en un inici ara es divideix en dues: una blanca amb una petita part negra i una negra amb una petita part blanca. I això representa una mica el concepte de yingyang. Per tal de superar les seves diferències decideixen enfrontar-se sense tenir en compte que poden destruir tot el planeta que han creat i totes les vides que hi ha. Quan estan a punt de fer-ho, una tercera energia materialitzada en forma de noia, apareix entre la llum de la lluna plena i impedeix que s’enfrontin.

Aquest triangle, aquest número tres que formen les energies representa un canvi. De fet, en algunes teràpies de caràcter més profund que jo practico fem maniobres de múltiples de tres, ja que el tres simbolitza un canvi. Aquest canvi incita l’energia de la persona a canviar, a ser diferent. Les dues energies sorpreses i plenes d’eliminació cap a aquesta tercera se’n van en direccions oposades per reflexionar sobre tot el que ha passat. A partir d’aquí comença una història molt important entre les tres energies i que va vinculada amb la creació humana.

A partir d’aquí, al capítol 2, comença la trama principal que tracta d’un noi, en Jack, que quan té 10 es desperta en una casa de fusta enmig d’un bosc on una senyora gran, que hi viu, juntament amb la seva au màgica, li salva la vida. En Jack s’acaba estimant aquesta dona com si fos la seva àvia i ella li ensenya tècniques de lluita amb el sabre. Uns anys més tard, uns malvats encaputxats li treuen la vida a l’àvia i en Jack, salvat per aquella au, decideix, ple de ràbia i incertesa, emprendre un camí per recordar el seu passat i venjar la seva àvia”.

‘Jack Daimon i el retorn del paradís’ és el primer volum de més? Pretens continuar la saga?

“Sí, encara que no ho pretengués és obligatori fer una segona i una tercera part perquè la història està, justament, al principi de tot. És a dir, els objectius del protagonista estan al principi d’on vol acabar arribant. Per tant, faré un dos, un tres i si puc un quatre”.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit