Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Malgrat inaugurarà a finals de maig el monument dedicat als brigadistes morts per l’enfonsament del ‘Ciutat de Barcelona’


El 29 de maig Malgrat de Mar farà la inauguració del monument Solidarity Park, de l’escultor anglès Rob Macdonald, dedicat als brigadistes que van morir a causa de l’enfonsament del ‘Ciutat de Barcelona’. L’endemà coincideix amb el 85è aniversari de l’atac al vaixell l’any 1937 per part d’un submarí italià a les ordres de l’exèrcit franquista on van morir brigadistes internacionals i quatre membres de la tripulació davant la costa de Malgrat.

Aquest dijous la regidora de Cultura, Educació i Patrimoni de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Lurdes Borrell; el cap del servei municipal d’Arxiu, Josep Maria Crosas; l’escultor anglès i autor del projecte Solidarity Park i de l’escultura commemorativa, Rob MacDonald; el portaveu de Solidarity Park, Paco Márquez, i el president de l’Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya, Eduard Amouroux, han presentat els actes commemoratius que es faran del 27 al 29 de maig i que comptaran amb la presència de familiars de brigadistes nova zelandesos, britànics i estatunidencs que van perdre la vida.

Aquest monument crec que és una mostra evident de la col·laboració entre la societat civil i l’administració local. L’ajuntament no hauria pogut fer aquest monument, tot aquest treball, però tampoc hauria estat possible sense aquest suport. Per tant, és una feina conjunta. Hi ha hagut diferents consistoris al llarg d’aquest temps que hi han cregut i hi han apostat perquè es veu la necessitat de recuperar la memòria històrica d’aquests fets. L’aportació econòmica de l’ajuntament també ha estat important. Són més de 60.000 euros i això mostra com s’hi ha cregut i com s’hi ha donat aquest suport perquè pogués tirar endavant.” (Lurdes Borrell, regidora de Cultura, Educació i Patrimoni)

 

Al ‘Ciutat de Barcelona’ hi viatjaven 176 brigadistes amb rumb cap a Barcelona per lluitar en el bàndol republicà durant la Guerra Civil. Procedien dels Estats Units, Canadà, Gran Bretanya i França, Nova Zelanda, Austràlia, Dinamarca, Itàlia, Alemanya, Noruega, els Països Baixos, Àustria, Lituània o Albània. Gràcies als pescadors de Malgrat que van sortir al rescat amb les seves barques, a la gent del poble que va acollir els supervivents a cases particulars i al personal mèdic que va venir de Mataró i altres pobles de la comarca, es van salvar 130 persones.

L’escultor Rob MacDonald va engegar una campanya de crowdfunding el 2017 per finançar la construcció d’un monument que recordés als brigadistes del Ciutat de Barcelona i va impulsar un projecte d’art comunitari que va implicar a centenars de persones i estudiants en la construcció del monument. Els 17.900 euros aportats per gent de tot el món han finançat una part del memorial i la resta -uns 60.000 euros- l’ha finançat l’Ajuntament de Malgrat de Mar.

Imatge: Roda de premsa actes Solidarity Park. Foto: Josep Lluís Vidal/marina360

Laura Llunell
Periodista de Ràdio Marina

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit