Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Malgrat commemora el 87è aniversari de l’enfonsament del vaixell Ciudad de Barcelona

Hi ha programats més d'una desena d'actes i activitats


Malgrat de Mar commemorarà el 87è aniversari de l’enfonsament del vaixell ‘Ciudad de Barcelona’. Des de demà dijous 30 de maig i fins al diumenge 2 de juny, el municipi acollirà actes per recordar aquesta nau que va ser torpedinada l’any 1937, davant la platja de Malgrat, per un submarí italià a les ordres de l’exèrcit franquista. L’atac va provocar la mort de 46 brigadistes internacionals i quatre membres de la tripulació.

Els actes de commemoració els organitzen les entitats Solidarity Park i Amical de les Brigades Internacionals, amb l’Ajuntament de Malgrat. Començaran demà dijous amb una trobada d’alumnes de Secundària per commemorar l’aniversari de l’enfonsament del ‘Ciudad de Barcelona’.

A la trobada es posaran en comú els treballs sobre memòria històrica que han realitzat els alumnes dels instituts malgratencs Ramon Turró, Escoles Fonlladosan i l’Escola Vedruna. També l’Institut-Escola de Lloret de Mar, l’Institut Lluís Companys de Tordera, IEA Oriol Martorell de Barcelona i l’Institut Martí i Pous de Barcelona. Tots aquests centres participen en el projecte educatiu ‘Solidarity Park’.

Pel que fa a divendres, es farà la presentació del llibre Hablamos diferentes idiomas, pero una misma lengua. Hi participaran els autors Lourdes Prades i Ramon Naya, acompanyats de Francie Cate-Arries del College of William&Mary dels Estats Units.

A més, també hi haurà l’exposició fotogràfica Espais de memòria, amb més de quaranta imatges de Vicens Tomàs i Carme Beltran, que es podrà veure a l’Arxiu Municipal els dies 25 i 26 de maig, i 1 i 2 de juny. També es farà un concert col·lectiu per a la memòria història amb Los Pedroches de la Peña Cultural Flamenca El Cabrero i Brigada Intergeneracional.

El dissabte 1 de juny, els Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala acolliran el mercat d’entitats i associacions de memòria història. A més, també es farà una recreació històrica, a càrrec de la XV Brigada Mixta. També es presentarà el llibre Les combatents amb la participació de Gonzalo Berger, de l’historiador Alfonso López Bogoñoz de l’Amical Brigades Internacionals de Catalunya. Hi participarà, també, la historiadora malgratenca Sònia Garangou. Es farà una taula rodona amb la participació d’alguns dels artistes del projecte Solidarity Park com Rob MacDonald, Roc BlackBlock, Edna Strenja i Bruno Coffineau. També hi haurà el taller coral Solidarity Park. Hi participaran Maria Carretero i la Coral Contrapunt, Bruno Coffineau i Le Cri de França i Edna Strenja i Zbor Praksa de Croàcia.

D’altra banda, es farà la descoberta del mural de Roc Blackblock, inspirat en l’enfonsament del ‘Ciudad de Barcelona’. L’obra està situada davant l’estació de tren. També es descobriran els sis nous ulls de bou del monument del Solidarity Park. Aquests ulls de bou són escollits entre els dibuixos dels alumnes que es van presentar al concurs de l’any passat.

Dissabte també es presentarà, a més, el llibre No passaran!, escrit per Joe Solo i il·lustrat per Kevin Pearson i alumnes de la Hull School of Art an Design. El dia acabarà amb el concert No passaran! amb Joe Solo i la coral del festival Solidarity Park. Aquest concert es repetirà el diumenge al matí a les 12:30 h i a les 19:30 h.

 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit