Free Porn
xbporn

deneme bonusu veren siteler

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“L’objectiu de l’estudi és tenir informació per poder establir mesures efectives que ajudin a compatibilitzar que nosaltres puguem gaudir de la natura i que tota la fauna i flora hi pugui seguir vivint”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Laia Carbonell, responsable d’Ús públic de la Fundació Emys, de Riudarenes. Hi parlem sobre un estudi que està avaluant els efectes d’afluència de públic en quatre espais naturals protegits de Catalunya, emmarcat dins del projecte Flow4Bio.

Carbonell explica que aquest estudi va començar a la primavera d’aquest any amb la idea de poder treballar per fer front a la problemàtica de la sobrefreqüentació i la massificació en zones forestals. “La sobrefreqüèntació té impactes sobre el medi natural, però també sobre les persones que viuen en aquests espais, que solen ser pobles molt petits, en risc de desenvolupament i amb pocs recursos per fer front a aquesta problemàtica”, explica.

En conjunt, assenyala Carbonell, “estem a nivells de freqüentació més semblants abans de la pandèmia, però la tendència turisme de natura va de pujada”. Amb tot, doncs, l’objectiu d’aquest estudi és “saber quin nivell de sensibilitat té la fauna a la sobrefreqüentació i quines mesures hem de prendre per afinar a una gestió més efectiva”. “Cap on hem de posar els esforços: reduir la quantitat de persones que arriben o que aquestes siguin més respectuoses?”, es pregunta Carbonell”.

Per recollir dades, des de la Fundació Emys han instal·lat dos tipus de dispositius: paranys fotogràfics i gravadores acústiques. Aquests s’han instal·lat en zones més freqüentades i en zones que ho estan menys. L’objectiu és tenir “una idea de com la freqüentació està afectant els mamífers i els ocells”. Els primers resultats, diu, esperen tenir-los a principis del 2025.

Carbonell conclou que s’ha de buscar la manera de “compatibilitzar que nosaltres puguem gaudir de la natura i que tota la fauna i flora hi pugui seguir vivint”. Per això, remarca, “és molt important l’educació ambiental dels visitants que van en aquests espais”.

 

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit