Aquest mes d’octubre s’ha posat en marxa la segona fase de comercialització pilot del projecte europeu Plantes Oblidades, que arriba als punts de venda amb una nova fornada de productes elaborats a partir de fruits silvestres i amb una clara aposta per la gestió forestal sostenible.
Aquesta nova línia inclou: Oli de pi, melmelada de tomàquet i pi, i vinagreta de pi, elaborats amb pinya verda. També galetes d’aglà, torró de xocolata amb aglà torrat i xocolates de diverses varietats, com blanca amb aglà torrat, negra amb aglà torrat i blanca àcida amb gratacul.
Els productes es podran trobar fins al novembre en una xarxa de 22 punts de venda repartits per 13 comarques catalanes, entre les quals hi ha el Maresme.
Fundació Emys
La iniciativa està impulsada per la Fundació Emys de Riudarenes, juntament amb les entitats Eixarcolant i Sambucus, amb el suport del grup de recerca EtnoBioFiC de la Universitat de Barcelona i la Xarxa per a la Conservació de la Natura.
L’objectiu final és fomentar una bioeconomia lligada al territori, amb beneficis ambientals com la prevenció d’incendis i la millora de la biodiversitat i també socials i econòmics.
El projecte Plantes Oblidades arriba ja a una trentena de productes elaborats que connecten el bosc i la taula, amb la mirada posada en la sostenibilitat i el desenvolupament rural.



