Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La UGT denuncia que l’hotel Azure de Lloret vulnera els drets sindicals


La UGT denuncia que l’hotel Azure de Lloret de Mar vulnera els drets sindicals i l’acusa de practicar “pirateria empresarial”. Des del sindicat critiquen que l’hotel ha dividit les seves branques d’activitat en cinc empreses diferents. Aixó, segons diuen, impossibilita que l’establiment pugui tenir comitè i hagi d’escollir individualment els delegats sindicals. El sindicat també denuncia que l’hotel els exclou d’aquest procés i que ha arribat a acomiadar la candidata que havien proposat. El sindicat ha portat la qüestió davant la Inspecció de Treball. “Ens trobem davant una situació kafkiana, que pot suposar un pas enrere per al model sindical; reclamem que s’actuï amb fermesa”, afirma el secretari general de la UGT a Girona, Maxi Rica.

L’hotel ha dividit “de manera artificial” les seves branques d’activitat

Segons explica el sindicat, pel volum de plantilla que té -uns 200 treballadors- l’establiment hauria de tenir un comitè d’empresa format per nou membres. La UGT critica, però, que a la pràctica això no és així. Com que l’hotel ha dividit “de manera artificial” les seves branques d’activitat en cinc empreses diferents, totes tenen menys de 50 treballadors. Així, tan sols es pot escollir un delegat o delegada sindical per a cadascuna d’elles.

El secretari de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FeSMC) del sindicat a Girona, Joan Muntada, ha explicat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que tenir delegats sindicals en comptes de comitè “fa molt més difícil defensar les posicions de la plantilla davant la direcció”. Però que tot i això, i amb l’objectiu de garantir “una representació justa i equitativa”, aquest estiu la UGT va decidir engegar un procés electoral per escollir delegats a les diferents empreses.

En el primer dels processos, la UGT presentar com a candidata una cambrera de pis. A partir d’aquí, el sindicat denuncia que l’empresa només ha fet que “posar-los traves”, que ha acomiadat la seva candidata -per això, ja hi ha una denúncia al jutjat- i que en tot moment se’ls ha mantingut al marge del procés.

Entre d’altres, la UGT critica que l’Azure no els permet accedir a l’hotel i que va arribar a constituir-se la mesa electoral sense que totes les parts n’estiguessin informades. El sindicat ha posat els fets en coneixement del Departament i la Inspecció de Treball. A més, UGT també lamenta que l’administració no estigui actuant “amb fermesa” per garantir “que es compleixin els drets laborals”.

El sindicat acusa l’hotel de “Pirateria empresarial”

El secretari general de la UGT a les comarques gironines, Maxi Rica, reclama a la Inspecció de Treball que es personi a l’Azure perquè el procés d’elecció de delegats “es faci amb garanties”. Rica acusa l’hotel de Lloret de Mar d’actuar “amb mala praxi” i assegura, categòric, que el sindicat està vivint “una situació kafkiana” que es tradueix “en una mostra clara de pirateria empresarial”.

“Ens trobem que, tot i els nostres intents, a l’altra banda mai no hi ha ningú que respongui ni es comuniqui amb nosaltres”, afirma Rica. I conclou: “Reclamem a la Inspecció que actuï amb fermesa en el cas de l’hotel Azure, perquè sinó això pot assentar un precedent, suposar un pas enrere per al model sindical i posar en risc la salut democràtica als centres de treball”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit