Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Trobada Internacional de Cinema 9,5mm del Festimatge de Calella fa 50 anys


Calella acull, entre l’1 d’abril i l’1 de maig, la divuitena edició del Festimatge, el Festival de la Imatge. Així, un any més, el municipi maresmenc es tornarà a omplir de cinema i fotografia. Per l’edició d’aquest 2023, i com a novetat, és que el festival dura una setmana més. A més, una de les activitats més emblemàtiques del Festimatge, la Trobada Internacional de Cinema 9,5mm d’aquest 2023 celebra els seu 50è aniversari.

El Festimatge és un festival que ofereix un espai conjunt per a la fotografia i al cinema. Així, tal com expliquen des de l’organització, es pot gaudir de la imatge en totes les seves vessants.

Des de la secció de fotografia s’han preparat 23 exposicions amb més de 1.000 imatges i, també, dos tallers. L’exposició principal és Happytecture, obra dels arquitectes i fotògrafs valencians Anna Devis i Daniel Rueda. Exposada a l’Ajuntament vell Happytecture és un recull de poemes visuals que apropen l’arquitectura i el disseny a tots els públics. En fotografia, també se celebrarà el 47è Trofeu Torretes de Fotografia, un certamen que enguany ha rebut a concurs 2640 fotografies de 253 fotògrafs de 41 països. El guanyador ha sigut el saragossà Jorge Ruiz Dueso. Totes les imatges concursants al Trofeu Torretes es podran visitar a la Fàbrica Llobet-Guri.

Pel que fa a la secció de cinema i curtmetratges, en el marc del 29è Torfeu Torretes de Curtmetratges, està prevista la projecció de 90 films seleccionats a l’Auditori de Can Saleta i a la Sala Mozart. Enguany, al Trofeu Torretes de Curtmetratges es van presentar un total de 669 treballs però ha sigut Seahorse, de Natale Bruijns el que s’ha emportat el guardó.

Mig segle a 9,5mm

La Trobada Internacional de Cinema 9,5mm celebra el seu 50 aniversari. Aquesta tobada, una de les més emblemàtiques del Festimatge, és una de les poques que queden arreu del món. Al Festimatge 2022 es va celebrar el Centenari del Cinema 9,5 mm i, al cinquanteri de les trobades a Calella, s’hi afegeix la celebració del Festival Europa de Cinema 9,5 mm 2023, que es farà el 29 d’abril i que ha escollit Calella com a seu.

Per la celebració, s’han preparat actes commemoratius com una Gala de celebració del 50 aniversari del 9,5 mm. També hi haurà conferències, el Mercat del Col·leccionista, tallers amb escoles o la Mostra de Cinema 9,5 mm, entre d’altres. Amb tot, l’aniversari serà un viatge al segle XIX.

Foto: Festimatge via Facebook

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit