Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes tomba la moció per retirar el projecte d’ampliació de la C-32


El ple municipal del mes d’agost de l’Ajuntament de Blanes, celebrat aquest dijous, ha tombat la moció presentada per Blanes En Comú Podem (BECP). Aquesta moció, l’únic punt de debat del ple, instava a la Generalitat a retirar el projecte d’ampliació de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar. La moció dels comuns no ha prosperat per 13 vots en contra.

A banda de la retirada del projecte d’ampliació de la C-32 entre Blanes i Lloret, amb la moció, els comuns també reclamaven la restauració i reversió de l’espai afectat. Així doncs, BECP sol·licitava l’enderroc i retirada de les infraestructures a partir de la GI-600 en direcció a Lloret, la restauració dels serveis afectats (carril bici o cursos fluvials), i el retorn de les expropiacions temporals i definitives efectuades. A més, el grup també demanava un projecte de restauració mediambiental i paisatgístic dels entorns afectats per la infraestructura existent i iniciada.

Així mateix, la moció de BECP també incloïa instar la Generalitat a accelerar els projectes de millora de mobilitat del territori (el carril bus de Blanes a Lloret) i l’estudi per a la implantació del tren-tramvia entre les dues poblacions de la Selva Marítima.

Durant el debat del ple s’ha recordat la consulta popular que es va fer l’any 2016 en què 1.706 persones van votar en contra de l’ampliació de la C-32, per davant de les 671 que sí van recolzar-ne la prolongació. Finalment, al ple, la moció per retirar el projecte rebut el suport d’ERC, BECP i CUP, mentre que en contra hi ha votat de l’equip de govern (PSC, JxB, GB i BS), PP i VOX.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit