Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Arrenca la 16a edició d’AMIC-Ficcions


El concurs literari AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries ha arrencat la seva 16a edició. Aquest certamen, impulsat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, tindrà les inscripcions obertes fins al 30 de gener del 2024.

L’objectiu de l’AMIC-Ficcions, com apunten des de l’organització, és impulsar la creació i el treball en equip dels estudiants de Secundària, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà.

Per l’edició d’enguany, AMIC-Ficcions proposa cinc inicis extrets de les obres La bruixa blanca, de Shelby Mahurin; La cosina gran, de Laura Gost; Guilleries, de Ferran Garcia; La connexió maltesa, de Jordi Sierra; i, Fabra i El fill del senescal d’Egipte, d’autor anònim. A partir d’aquests fragments, els participants – de manera individual o en un grup de fins a tres persones – han de crear una història de tres capítols. El primer capítol s’haurà de presentar abans del 8 de gener del 2024 i, el tercer i últim capítol, abans del 20 de març.

Les inscripcions es van obrir el 2 d’octubre i, segons l’organització, durant la primera setmana d’inici del concurs ja s’han registrat més de 500 participants. Així, AMIC sentencia que aquest principi d’edició del concurs ha tingut una “participació rècord”. Pel que fa a l’edició anterior, en total hi van participar més de 5.340 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de 350 instituts de Catalunya, Illes Balears, País Valencià, Aragó i Andorra.

El jurat, que segons l’organització estarà format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació, premiarà les millors històries de cada territori. Els premis d’aquesta edició són iPhones, PlayStations, iPads, llibres electrònics, rellotges intel·ligents i auriculars sense fils. El veredicte es farà públic durant el mes de maig.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit