test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dijous 9/11/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– Els sindicats de Renfe i Adif han convocat una vaga de cinc dies per protestar -contra la “incertesa” que genera entre els empleats l’acord pel traspàs de Rodalies pactat entre ERC i el PSOE per negociar la investidura de Pedro Sánchez.
En un comunicat, els comitès generals de les dues empreses públiques detallen que les aturades contra la “segregació” de plantilla se celebraran el 24 i 30 novembre i l’1, el 4 i el 5 de desembre, coincidint amb l’inici del pont de la Puríssima. La mobilització serà de 24 hores i està convocada pel conjunt de la xarxa, inclosa l’alta velocitat.

– La comarca de la Selva concentra un 18 % del global d’empreses de les comarques gironines i un 24 % de la facturació, principalment de la indústria alimentària. Així ho apunta l’informe Estructura empresarial de la demarcació 2023 del servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona. A més, la Selva també se situa per sobre de la mitjana global de facturació per capita amb 38.511 euros facturats.
En el conjunt, el teixit empresarial de les comarques gironines ha apujat la facturació en un 15%. Des de la Diputació de Girona assenyalen que, després del sacseig i la inestabilitat que va originar la pandèmia per a l’activitat econòmica al territori, el document reflecteix una “inèrcia positiva”.

– En plana cultural, Blanes presenta aquest dijous al vespre el documental Blanes. Vides arran de mar, una peça audiovisual que presenta la vinculació del municipi amb la tradició marinera i pesquera.
La presentació se celebrarà al Teatre de Blanes a les 18.30 h. L’entrada és lliure fins a esgotar les 400 localitats disponibles a l’equipament municipal. Abans de fer la projecció hi haurà un breu parlament.

– La segona edició del concurs de creació de contingut audiovisual en directe i en català a través de la plataforma Twitch, AMIC-Directes, compta amb més de 250 participants. Segons l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), aquests alumnes provenen de 25 centres educatius tant de Catalunya, com també de les Illes Balears i el País Valencià.
En aquesta edició, els participants de l’AMIC-Directes compten amb el mentoratge de streamers catalans com Susana Pérez Èlia Periwinkle, Aitor Muñoz (@lletivi) o El Racó del Manga, entre d’altres.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit