Free Porn
xbporn

deneme bonusu veren siteler

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“A Catalunya es fan coses molt ben fetes en literatura negra, però tenim una tendència a llegir traduccions i a pensar que el que ve de fora és millor”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Anna Maria Villalonga, directora del festival de novel·la negra en català Tiana Negra. Amb ella parlem de l’edició del festival d’aquest any que se celebrarà del 19 al 21 de gener.

La directora del festival assenyala que, d’aquestes 12 edicions “estem molt contents”. “Pensem que hem aconseguit fer un referent perquè, a banda del BCNegra, el Tiana Negra és el festival més antic de Catalunya i el primer que es va dedicar íntegrament a la literatura negra en català”, explica Villalonga.

“El Tiana Negra es fa al gener i, per tant, tothom l’espera. És el primer de l’any i funciona molt bé”, diu. Com explica la directora al Tiana Negra s’hi acaben presentant les principals novetats del gènere.

Aquest any l’eix vertebrador és el true crime. “Està de moda i vam pensar que era el moment oportú perquè al festival ens interessa potenciar diversos aspectes del gènere”, explica Villalonga. A més, afegeix que la novel·la negra és un “tipus d’obra que ha interessat sempre pel morbo de saber què ha passat, és una cosa innata de l’ésser humà, aquesta curiositat i voler saber”.

El festival Tiana Negra neix amb una reunió d’amics a la trobada literària de la Setmana del Llibre en Català, explica Villalonga. “Neix amb una intenció molt clara: ser festival de la literatura negra escrit en llengua catalana, potenciar el gènere que es fa a casa nostra i en la nostra llengua”, diu Villalonga. “En aquest sentit, sí que som pioners i és un senyal d’identitat que ens diferencia de la resta”, afegeix. “A Catalunya es fan coses molt ben fetes en literatura negra, però tenim una tendència a llegir traduccions i a pensar que el que ve de fora és millor”, diu.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit