Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Tiana Negra tanca l’11a edició amb “èxit de públic”


L’onzena edició del Tiana Negra ha abaixat el teló aquest diumenge amb “èxit de públic i d’acollida de totes les activitats”. Segons un comunicat del festival de novel·la negra, propostes com la Ruta del Crim per aquest municipi del Maresme, l’espectacle Familiar o el Vermut Negre han tingut una “participació molt alta”.

Una setmana plena d’activitats

Entre el 14 i el 22 de gener s’han programat una trentena d’activitats que han aplegat alguns dels autors i les editorials més importants del gènere negre en català. En aquesta edició, el festival s’ha allargat tota una setmana i ha programat per primera vegada activitats infantils. Això li ha permès “obrir-se a nous públics i espais”. Una de les novetats més destacades d’enguany ha sigut la taula dedicada a la novel·la negra juvenil amb Toni Cotet i Maria Ripoll, en representació d’una col·lecció de l’editorial Llibres del Delicte.

Entre les altres noves activitats destaca la Ruta del Crim de Tiana. Aquesta plantejava un recorregut pels crims més insòlits del poble al llarg dels últims cinc segles, organitzat per Jordi Fernando i interpretat per Miquel Gelabert. En total, va aplegar més de 120 persones. La biblioteca municipal també ha estat un dels escenaris més rellevants del festival, programant noves activitats relacionades amb el gènere durant tota la setmana. Ara bé, el gruix d’activitats del Tiana Negra s’ha fet a la Sala Albèniz del Casal de Tiana.

La part festiva l’ha posat el Trivial Negra, un joc que posa a prova els coneixements negres dels assistents.

El Tiana Negra també ha acollit les principals novetats negres actuals amb noms tan imprescindibles com Joan Carles Ventura, Juan Cal, Jordi Fernando Aloy, Jordi Boixadós, Raquel Gàmez Serrano, Rafael Vallbona i Sebastià Bennassar.

La cloenda del certamen ha anat a càrrec de l’escriptor francès François Thomazeau. Amb ell el festival ha recuperat la presència internacional, que en els últims anys no s’havia pogut fer a causa de la pandèmia.

DESTACATS
Entrevista directora Tiana Negra, Anna Maria Villalonga

Foto: Twitter @tiananegra

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit