Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Ràdio Marina crea una Escola de Ràdio coincidint amb l’inici de la nova temporada


Ràdio Marina comença aquest dilluns 4 de setembre la temporada 2023-2024. El mateix dilluns torna matí360, el programa informatiu matinal d’aquesta casa que estrena noves seccions i tindrà un caracter informatiu més marcat. Per altra banda, bategem la nostra fórmula, que combina música i informació, amb el nom de Fórmula360 i la que s’incorporen alguns continguts nous. Aquesta nova temporada també arriba amb dues novetats destacades que no tenen una relació directa amb la programació. Per un costat, l’emissora recupera l’Ecopropostes, el concurs sobre medi ambient adreçat a centres educatius de la Selva i el Maresme i, per altra banda, engegem l’Escola de Ràdio Marina.

Un matí360 de caire més informatiu

matí360 conserva l’horari d’emissió de la temporada anterior, de dilluns a divendres de 8 a 9 del matí. Enguany, comptarà amb més minuts dedicats a la informació de proximitat i dues noves seccions: un comentari a càrrec de l’editor que servirà per obrir el programa i un espai que recuperarà fets culturals, històrics o socials que han passat a la comarca durant les últimes dècades. Aquest últim espai portarà per nom l’Altell i estarà conduït per la periodista dels serveis informatius de Ràdio Marina, Gemma Masó.

Aquesta temporada també continuen els col·laboradors Moisès García, a càrrec de la informació esportiva de la Selva i el Maresme els dilluns i els divendres, i Jordi Caupena, que els divendres ens continuarà portant el seu comentari en clau d’opinió amb Caupena a l’Aparatu.

Per altra part, aquesta nova temporada 2023-2024 obrim la ràdio a la participació dels oients amb La Pregunta de la Setmana. Els dilluns llançarem una pregunta sobre una qüestió d’actualitat i les respostes, que podran arribar via Whatsapp, Twitter i Instagram, les comentarem per antena al llarg de la setmana.

Tots els continguts de matí360 estaran disponibles com fins ara en aquest portal.

Fórmula360

Bategem amb el nom de Fórmula360 allò que ens fa diferents de la resta d’emissores del nostre territori. La nostra radiofórmula es basa en la programació de música de qualitat dels 80, 90, 2000 i actualitat i butlletins informatius propis de proximitat de la Selva i el Maresme. A més, durant el dia, programem diversos continguts com l’agenda d’oci i cultura amb les activitats més destacades de les dues comarques; la novetat de la setmana, on destaquem una cançó concreta i un nou espai setmanal dedicat a l’actualitat del món de la música. Tot plegat, alternat amb continguts d’alguns dels nostres pòdcasts.

Neix l’Escola de Ràdio Marina

Un dels projectes més ambiciosos de la nova temporada és la creació de l’Escola de Ràdio Marina. Es tracta d’un projecte que oferirà opcions de formació privada a persones de totes les edats en el món de la comunicació audiovisual i el periodisme digital, no només del món de la Ràdio. Durant el proper mes d’octubre hi ha previst iniciar la primera acció formativa, un curs de Pòdcast.

L’Escola de Ràdio Marina té com a objectiu formar futurs professionals del món de la comunicació audiovisual i el periodisme digital en un entorn real de treball com és una emissora de ràdio. L’oferta de cursos, però, també anirà dirigida a qualsevol persona, professional o empresa que vulgui explorar les possibilitats de la comunicació audiovisual del segle XXI.

Torna l’Ecopropostes

Aquesta nova temporada Ràdio Marina recupera el concurs Ecopropostes. Es tracta d’un concurs adreçat a escoles i instituts del territori per tal que, tant els centres com els alumnes, elaborin projectes de millora del medi ambient. Durant la tardor publicarem les bases i obrirem el termini de presentació de treballs. A la primavera tindrà lloc el lliurament de premis.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit