Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

40 anys de la primera emissió del 100.3 de Ràdio Marina


El 10 de gener del 1983 un grup de cinc persones van fer la primera emissió al 100.3 de l’FM des d’un estudi ubicat en un domicili particular del carrer de l’Antiga número 80 de Blanes. Aquest grup de persones havien optat al concurs de llicències en FM que la Generalitat de Catalunya va convocar l’any 1982. Ho van fer amb una proposta per posar en marxa a Blanes una emissora de ràdio d’àmbit comarcal, en català i independent. L’emissora que acabava de nèixer va ser la llavor del que actualment és Ràdio Marina.

Aquella primera emissora portava el nom de Ràdio Blanes. Poc després, va canviar el nom a Antena Blava i es va integrar a la també acabada de néixer Cadena 13. En aquest temps també es van construir els estudis al barri de Ca la Guidó de Blanes, on actualment continua havent la seu de l’emissora. Dos anys després d’aquella primera emissió va arribar la fusió amb una altra emissora blanenca, Ràdio Mediterrània, donant lloc a la marca Ràdio Marina.

Els anys següents van ser els de la consolidació de l’emissora com a referent de la ràdio comarcal a la Selva i el Maresme. Pels micròfons de Ràdio Marina han passat multitud de persones que ara són cares i veus conegudes del sector audiovisual català com Fina Brunet, Lluís Gendrau o Saül Gordillo. I moltes altres han treballat o col·laborat en els inicis de la seva carrera com a periodistes i locutors.

El projecte actual

Just ara es compleix un any del canvi en la direcció i gestió de l’emissora. Amb Josep Lluís Vidal al capdavant, el nou projecte aposta per la digitalització i la presència multicanal. Tot, mantenint l’esperit de mitjà de comunicació comarcal, en català i independent. En els darrers mesos hem enfortit la presència digital de Ràdio Marina a les xarxes socials i hem creat el portal de continguts digitals marina360.cat. També hem engegat el programa informatiu matí360.

Actes del 40è aniversari

Durant aquest 2023 durem a terme diverses activitats per celebrar el 40è aniversari. Hi ha previst un acte institucional per després de Setmana Santa i una exposició itinerant que visitarà diverses poblacions de la Selva i el Maresme.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit