test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

‘Blanes en temps dels Cabrera’ reivindica el llegat medieval al municipi


Blanes farà un salt a l’època medieval amb ‘Blanes en temps dels Cabrera‘. Aquestes jornades, que se celebraran del 7 al 31 de juliol, volen posar en valor el patrimoni material i immaterial del Vescomtat de Cabrera. Així, també inclouran diverses activitats vinculades al llegat medieval d’aquesta família.

‘Blanes en temps dels Cabrera’ tindrà una exposició que es podrà visitar durant tot el juliol a la Sala Municipal Maria Luisa García-Tornel. L’exposició, que s’inaugurarà aquest dissabte 8 de juliol a les 18h, posarà el focus en la importànxia del llegat del Vescomtat.

També es faran recreacions històriques. Aquestes es faran, també, el 8 de juliol al carrer Ample de Blanes. La primera sessió serà a les 18.30 h. N’hi haurà tres més: una a les 19.15 h; una a les 20 h; i una tercera a les 20.45 h. Les reconstruccions es faran al voltant de la Font Gòtica del Carrer Ample, lligada a la pròpia història dels nobles feudals, comptant amb la participació de diversos personatges del segle XV.

En el marc de les jornades ‘Blanes en temps dels Cabrera’ també es faran un seguit de conferències i visites guiades. Pel que fa a les conferències, totes seran a la Sala d’Exposicions Maria Luisa García-Tornel. La primera, titulada ‘La construcció de la capital del Vescomtat de Cabrera. Blanes, segles XI-XV’ es farà el divendres 7 de juliol, a les 18.30 h. La segona s’ha programat pel dijous 13 de juliol, a les 18.30 h, amb el títol ‘Castell de Montsoriu a Blanes’. Anirà a càrrec de Jordi Tura, Director del Museu Etnològic del Montseny. La darrera conferència es farà el 15 de juliol, a la mateixa hora, amb l’historiador Antoni Ginot, del Centre de Recerca d’Història Rural de la UdG.

Pel que fa a les visites guiades, aquestes faran un recorregut pel Blanes Medieval dels Cabrera. S’han programat quatre sessions: dues d’elles es faran els divendres 7 i 14 de juliol a 2/4 de 8 del vespre, i les dues restants els diumenges 9 i 16 de juliol a 2/4 d’11 del matí.

Foto: Ajuntament de Blanes

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit