test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Detinguda una dona per empadronar de manera irregular 13 migrants a Anglès

El cos assenyala que hauria empadronat de manera irregular a 13 immigrants en quatre domicilis del municipi


Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona per empadronar de manera irregular immigrants a Anglès.

La detenció es va fer aquest 15 de maig, tot i que les investigacions van començar a mitjans del 2023. Va ser quan els agents de la comissaria de Mossos de Santa Coloma de Farners va saber que una dona podria estar empadronant persones migrades de manera il·legal en domicilis d’Anglès.

Amb la investigació, Mossos va veure que s’havien utilitzat contractes d’arrendament fraudulents amb documentacions falsificades de persones nacionals que no havien residit mai a les poblacions afectades i que no tenien coneixement que s’utilitzava la seva identitat per aquests contractes. Amb aquests tràmits d’empadronament, el cos apunta que s’afavoria la permanència d’immigrants il·legals. A més, Mossos assenyala que els tràmits es feien amb el pagament previ d’una quantitat econòmica.

Segons Mossos, amb aquest sistema la dona hauria empadronat 13 persones migrants en quatre domicilis diferents. El cos assenyala que, així, hauria alterat la relació de veïns que vivien lícitament a la finca i que no sabien que al domicili constaven empadronades més persones.

La detinguda, amb antecedents, està acusada com a autora d’un delicte d’usurpació d’estat civil, falsificació documental i un delicte contra els drets de ciutadans estrangers. La dona va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners el dia 15 de maig. Ara bé, Mossos no dona la investigació per tancada i no descarta fer més detencions.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit