Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Osor s’incorpora al projecte Vescomtat de Cabrera

El projecte engloba 11 municipis de la Selva i 39 elements patrimonials del llegat dels Cabrera


Osor s’incorpora al projecte cultural i turístic del Vescomtat de Cabrera. La seva entrada al projecte de dinamització del llegat patrimonial dels Cabrera s’ha oficialitzat aquest dilluns. Amb Osor ja són 11 els municipis que participen en el projecte Vescomtat de Cabrera.

Impulsat des del Consell Comarcal de la Selva, el projecte Vescomtat de Cabrera té l’objectiu de fer valdre el patrimoni material i immaterial de la nissaga dels Cabrera. Així mateix, també vol generar una proposta conjunta per atraure nous públics culturals i turístics als municipis participants.

La torre de Recs

La vall d’Osor, amb les parròquies d’Osor, Santa Creu d’Horta i Sant Miquel de Maifré, es va incorporar al vescomtat dels Cabrera l’any 1352. Des de llavors, va ser-ne part fins al segle XIX.

Amb l’entrada d’Osor al projecte Vescomtat de Cabrera s’afegeix, també, la torre de Recs com a element patrimonial. Es tracta d’una torre de defensa quadrada, de quatre plantes, molt ben conservada. La torre de Recs va ser bastida el 1439 per Violant de Recs, amb permís atorgat per Sança Ximenis de Cabrera i Isabel de Cabrera, senyores de la vall d’Osor.

Amb la torre dels Recs, el projecte Vescomtat de Cabrera té 39 elements patrimonials. Tots ells són part del llegat dels Cabrera a la comarca de la Selva i del relat històric d’aquest territori.

L’alcalde d’Osor, Joan Pla ha signat l’entrada al projecte aquest dilluns. També ho han fet el president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals; el vicepresident 3r de l’ens i responsable del projecte, Albert Sanz; i, la consellera de Turisme, Jennifer Pérez.

 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit