Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Xavier Amat, tècnic de l’Oficina Jove de la Selva: “A la joventut, els problemes de salut mental queden molt més camuflats. N’hem de tenir consciència, acompanyar i no frivolitzar”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina, ens hi ha acompanyat Xavier Amat, tècnic de l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva. Amb ell hem parlat sobre el malestar emocional dels joves i de la campanya que ha impulsat l’Oficina: ‘Cap caos al cap’.

Amat ha alertat que el “50% trastorns mentals apareixen a l’adolescència i molts d’ells no demanen ajuda”. Això, com ha apuntat el tècnic és un problema fruit de l’estigma. “Les dades corroboren una cosa que ja estàvem avisant: les persones hem de començar a cuidar-nos la salut mental”. Com assenyala Xavier Amat “moltes afeccions físiques que podem tenir poden venir per qüestions de salut mental, i al revés”.

“L’etapa de la joventut és un moment en què construïm la nostra identitat i en un moment en què no tens les coses molt segures, per això sorgeixen moments d’ansietat, por…”. Ara bé, diu, que “a la joventut els problemes de salut mental queden molt més camuflats per ser una època de canvi o pel que es diu “l’edat del pavo””. Per això, el tècnic sentencia que “hem de tenir més consciència, no agafar-ho tan frívolament i intentar gestionar-ho” perquè és “quan som joves que aprenem les eines que seran claus per tenir una vida adulta plena”. “És un moment per acompanyar i que no es generi un problema afegit”, diu Amat.

Amb la campanya ‘Cap caos el cap’ des de l’Oficina Jove de la Selva es vol posar al centre la salut mental a través d’accions en diferents instituts. Així, esperen incidir en la prevenció i treballar l’estigma.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit