test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Un robatori de coure provoca el caos al servei de Rodalies i Regionals


Un robatori de coure aquesta matinada a Montcada Bifurcació ha provocat una sobretensió i afecta de forma generalitzada el servei de Rodalies. Renfe recomana l’ús d’altres mitjans de transport. La majoria de trens no arriben ni surten de Barcelona.

Tècnics d’Adif treballen per resoldre la incidència però no hi ha previsió de normalització del servei. Algunes fonts assenyalen que les afectacions poden durar dies. Una de les línies afectades és la línia del Maresme, la R1, que ha suspès a primera hora de diumenge la circulació entre Arenys i Maçanet, amb circulacions per via única i rotacions a Badalona. A l’R2 nord hi ha rotacions a Montcada i Reixac i la línia Maçanet-Portbou pateix falta de comunicació intermitent.

El robatori a Montcada Bifurcació ha provocat una sobretensió i ha afectat les subestacions de l’àmbit de rodalia. Des de les 4 de la matinada s’han produït diversos incendis en el cablejat del sistema de senyalització als túnels de Barcelona, el que ha acabat provocant afectacions al Metro. Adif destaca la “gravetat, dispersió i abast dels danys provocats”.

Tot plegat impedeix la circulació de trens als túnels de Barcelona i entre Maçanet, Granollers i el Clot, i entre Maçanet, Mataró i el Clot. A més, entre Montcada bifurcació i Montcada tampoc pot circular cap tren.

ERC i Junts+ demanen allargar el tancament dels col·legis electorals

ERC demana a la junta electoral allargar l’horari de votació als col·legis afectats pels talls de Rodalies. En concret, reclama que es requereixi al Ministeri de Transports un informe on s’estableixi en quins punts l’afectació és més gran i que, mentrestant, s’ampliï una hora la jornada de votació en els col·legis dels municipis per on passen les línies R1, R2 sud, R2 nord, R4 i R3.

La candidatura de Junts+ també ha presentat el seu escrit, en aquest cas demanant que s’allargui a totes les circumscripcions “pel mateix temps en què es trigui a restablir el funcionament normal del servei de Rodalies, gestionat pel govern espanyol, per assegurar l’exercici del dret fonamental de sufragi actiu de tota la població”.

Renfe, Adif, Govern i la resta d’actors implicats es reuniran aquest vespre d’urgència per avaluar la situació a la xarxa de Rodalies i planificar la mobilitat de cara a aquest dilluns. El Ministeri de Transports no descarta que l’afectació a Rodalies sigui fruit d'”una acció intencionada”.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit