Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimarts 5/09/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’Ajuntament de Pineda de Mar ha aixecat, aquest dilluns, el precintament de l’empresa Tinfer. La decisió de la Junta de Govern Local arriba després que l’indústria hagi presentat la documentació que acredita que han superat la inspecció ECA mediambiental. Aquest informe acredita la sonometria, les emissions a l’atmosfera, la resta de vectors mediambientals i, també, el compliment reglamentari d’instal·lacions industrials de l’empresa.
Tot i que l’aixecament del precinte té el vist i plau del consistori pinedenc, Tinfer haurà de presentar en un termini de 30 dies hàbils un projecte de millores de les mesures antifoc visat per bombers.

– L’Ajuntament d’Hostalric ha obert una nova convocatòria dels Pressupostos Participatius. La d’enguany és la quarta i, en total, es destinarà una partida de 25.000€.
El procés participatiu estarà obert fins el 30 de setembre. Tots aquells ciutadans d’Hostalric majors de 16 anys podran presentar-hi propostes d’inversió al municipi. D’entre les propostes presentades, tècnics municipals en faran una selecció prèvia. Aquestes propostes passaran després per una sessió participativa oberta en què s’acabaran d’escollir els projectes que se sometran a votació ciutadana. Al gener, les propostes seleccionades seran sotmeses a vot per escollir a quina es destina la partida dels Pressupostos Participatius del 2024 d’Hostalric.

– El Centre d’Estudis Avançats de Blanes estudia els deserts submarins de la Costa Brava que es troben molt damnificats per la sobrepesca. Des de fa cinc anys, amb el projecte Hidden Deserts, un equip del centre blanenc es dedica a estudiar els boscos d’algues del fons marí i la seva desforestació causada pel canvi climàtic, la sobre pesca, la presència d’espècies invasores o la contaminació. L’objectiu d’aquest estudi és poder identificar millor les dinàmiques dels deserts i preveure quines garanties tenen perquè una restauració sigui viable a llarg termini.
Actualment, s’han detectat al Mediterrani al voltant de 150 deserts submarins. El projecte ‘Hidden Deserts’ del Centre d’Estudis Avançat de Blanes espera revertir aquesta situació “incrementant el coneixement dels boscos d’algues” i difonent-ho entre la població.

– I en plana cultural, el Posidònia Fest, celebrat al Port de Mataró, ha tancat la seva tercera edició amb més de 1.200 espectadors. Des de l’organització asseguren que la d’enguany ha sigut una edició amb “rècord de públic”.
Entre el 30 d’agost i el 2 de setembre, per l’escenari del 3r Posidònia Fest hi han passat artistes com Pol Batlle amb Rita Payés, Albert Pla, Neus Borrell, Pau Brugada o Mireia Vilaseca, entre d’altres. A més, enguany, el festival del Port de Mataró ha convidat a l’Associació Sant Lluc per l’Art. Aquesta associació ha creat una “performance” plàstica titulada Postc de posidònia. En aquest espectacle hi van participar més de 50 artistes.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit