Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimarts 12/07/2022


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– Un investigador de la Universitat de Girona (UdG) ha localitzat quinze noves espècies de plantes al·lòctones al massís de les Guilleries, tres de les quals s’han localitzat per primera vegada a Catalunya. Són dues plantes i un arbre -el lledoner xinès- originàries de l’Àsia, que s’han introduït generalment per a usos ornamentals i que han acabat al medi natural. Les altres dotze espècies són plantes rares, de les quals encara se’n té poca informació. De totes elles, tan sols una petita part s’han establert al territori. La resta, s’han trobat disperses i ara caldrà veure si desapareixen o no. Les troballes les ha fetes l’investigador expert en botànica Josep Gesti, en el marc del projecte que va obtenir el Premi de Recerca Guilleries 2021.

– Només 3,7 quilòmetres de platges del 52 que té el Maresme són lliures de fum, un 7,1%. La xifra encara és molt petita, però l’estiu passat la dada encara era més minsa, d’un 0,4%. L’any 2021 només el Masnou i Pineda de Mar comptaven amb espais lliures de fum. Enguany també s’hi afegeix Calella, l’únic municipi de la comarca que pot arribar a sancionar amb fins a 500 euros l’incompliment de no fumar a la platja.

– La cinquena edició del Festival Murmuris de Malgrat de Mar recupera la platja com a l’escenari dels concerts del 15 de juliol, concretament davant de la plaça Xesco Boix. L’endemà, 16 de juliol, la música es traslladarà al Parc del Castell.
Murmuris és un festival que s’allunya dels grans esdeveniments de masses d’estiu i que aposta per grans talents de l’escena independent nacional i internacional. Enguany, l’organització dona prioritat a les artistes femenines.

– El Consell Comarcal de la Selva ha posat en funcionament el centre d’atenció telefònica del Servei de Gestió Tributària i Cadastral. El servei, que s’ha posat en marxa aquest dilluns, funciona de les nou del matí a les dues del migdia i de les quatre a dos quarts de set de la tarda.

 


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit