test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimecres 8/11/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– El Govern ha impulsat una regulació pionera a Catalunya que acaba amb les llicències de pisos turístiques eternes. Així, aquesta regulació imposa l’obligació de renovar les llicències cada cinc anys amb un permís que emetran els ajuntaments. La normativa, aprovada en Consell Executiu aquest dimarts, entrarà en funcionament a 262 municipis que concentren 95.000 pisos turístics, el 90% del total. El Maresme és la comarca amb més municipis que hauran de complir amb el decret amb un total de 25 poblacions, entre les quals hi ha Palafolls, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella o Sant Pol de Mar. Pel que fa a la Selva, els municipis afectats són Santa Coloma de Farners, Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar, que supera el topall de pisos turístics decretats. Tres municipis del territori superen el llindar dels 10 pisos turístics per cada 100 habitants. Són Santa Susanna, Tossa de Mar i Susqueda.

– Santa Coloma de Farners acull aquest proper cap de setmana -del 9 al 12 de novembre- la 42a edició de la Festa de la Ratafia. Enguany s’han preparat més d’una cinquantena d’activitats, com xerrades tècniques, tastos guiats, concerts, tallers, exposicions i activitats gastronòmiques. Durant la Festa també s’hi celebren cercaviles de gegants i capgrossos, ball de diables, una actuació castellera i diversos concerts. A més, aquest 2023, el concurs de ratafies casolanes ha assolit un nou rècord arribant a les 272 propostes presentades.
El confrare d’Honor de la Festa de la Ratafia d’enguany serà Salvador Garcia-Arbós, periodista especialitzat en gastronomia, autor de diversos llibres i molt vinculat al món de la ratafia.

– El Departament de Territori ha començat les obres per configurar un nou tram de 2+1 a la C-35 entre Riells i Viabrea i Sant Celoni. A més, aquest projecte també planteja la construcció d’una via segregada per a vianants i ciclistes. Aquests treballs que abasten 4,5 km compten amb una inversió de 8,4 milions d’euros i es preveu un termini d’execució de 12 mesos, segons Territori.
Lloret de Mar ha començat les obres de remodelació del Mercat municipal. Aquest projecte té una durada prevista de 12 mesos. Des del consistori lloretenc apunten que la remodelació del Mercat té com a eix vertebrador la sostenibilitat, l’eficiència energètica i, també, la incorporació d’elements tecnològics de digitalització.

– El col·lectiu La Cuina a Sils ha guanyat el Premi Josep Mercader 2023 a la Categoria Cuina. Així hi ha decidit, per unanimitat el Consell Assessor de Gastronòmic Fòrum Barcelona aquest dimarts.
L’any 1998 La Cuina a Sils va recollir el Salsafí d’Or, atorgat per l’Associació d’Empresaris de Serveis Turístics de la comarca. El 2004, van rebre el Setrill de plata de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i, l’any 2005, el Bolet d’Or de l’Ajuntament d’Arbúcies.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit