Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Nylstar Blanes presenta concurs de creditors


L’empresa Nylstar Blanes ha presentat concurs de creditors. Segons ha pogut saber Ràdio Marina, els sindicats presents al comitè d’empresa -Domum Sindicato Social, CC.OO. i UGT- han conegut la notícia aquest dimecres al migdia però encara no han rebut cap comunicació oficial sobre quin serà el futur de la plantilla. Els treballadors, però, donen per fet que hi haurà un ERO (Expedient d’Extinció d’Ocupació) que afectarà a la totalitat del personal de la planta de Blanes quan l’administrador concursal pugui analitzar en detall la situació de l’empresa.

El concurs de creditors -el que abans es coneixia com a suspensió de pagaments- és un procés jurídic que pot comportar la liquidació del negoci o bé la continuïtat sota determinades condicions. Les empreses ho poden sol·licitar quan no poden atendre les seves obligacions econòmiques i pot acabar en el tancament definitiu o en l’aprovació d’un pla de viabilitat que permeti eixugar els deutes.

En el cas de Nylstar Blanes els sindicats donen per fet que el procediment acabarà amb el tancament de la planta blanenca -que està a punt de complir cent anys- i que els 84 treballadors de la plantilla acabaran a l’atur.

La situació a Nylstar Blanes és complicada fa mesos. A primers de gener l’empresa va retirar l’expedient d’extinció d’ocupació que proposava acomiadar 24 treballadors de la planta després de l’anunci de mobilitzacions per part dels sindicats. Dies després, els representants dels treballadors van denunciar que l’empresa no havia donat cap més detall sobre el seu futur. En canvi, van explicar que havien detectat un canvi de denominació empresarial i el trasllat de 40 tones de material a un magatzem de Canet de Mar.

En els propers dies els sindicats decidiran les accions que portaran a terme.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit