Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La fàbrica Nylstar Blanes reprèn l’activitat


La fàbrica Nylstar de Blanes ha reprès l’activitat aquest dimecres per produir 80 tones de fil segons ha avançat l’Agència Catalana de Notícies (ACN). El retorn a l’activitat s’hauria produït després que un interessat en la compra de la fàbrica blanenca, que de moment es manté en l’anonimat, ha obert una línia de crèdit. El president del comitè d’empresa, Xavier Cherino, ha explicat que l’interessat encara estaria estudiant els costos de producció i de manteniment que té l’antiga Safa.

La fàbrica ha començat a produir el fil de Nylon 6.6, un tipus de material tèxtil molt tècnic. De cara a aquest dijous es preveu la posada en funcionament de més màquines per fer més fils de Nylon que només es fan a la fàbrica centenària de Blanes.

La represa d’activitat a la indústria selvatana arriba mig any després que l’empresa entrés en concurs de creditors. De moment hi haurà una quarantena de treballadors en actiu, però el president del comitè d’empresa s’ha mostrat confiat en què s’obri la contractació aviat “si la producció va a més”. L’objectiu és arribar als 80 treballadors que hi havia en el moment del tancament de la factoria a principis d’any.

A mitjans de gener d’aquest 2023 els propietaris de l’empresa Nylstar de Blanes van presentar un concurs voluntari de creditors per tancar l’empresa. Un fet que es produir tres setmanes després de retirar un ERO que havia de fer fora a 24 treballadors i garantir la viabilitat de l’empresa. La situació d’inestabilitat, però, ve de lluny, ja que la fàbrica de Blanes estava aturada des del novembre del 2022 a causa de l’encariment del preu de l’energia. De fet, els responsables de la fàbrica asseguraven que hi havia un sobrecost de 2,2 milions d’euros. Des de principis del 2022 la plantilla estava immersa en un ERTO que afectava al 90% dels treballadors.

Foto: Xavier Pi/ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit