Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

No a la MAT Selva prepara un documental i una exposició per explicar els 25 anys de lluita


La Plataforma No a la MAT Selva celebra aquest 2023 25 anys de les primeres mobilitzacions en contra de les línies de Molt Alta Tensió. Per mostrar aquest anys de lluita, des de la plataforma han estat treballant en la creació d’un documental i d’una exposició amb el nom ‘Voler fins a poder’.

La lluita de No a la MAT Selva va començar arran de l’anunci dels governs francès i espanyol d’incrementar la interconnexió elèctrica entre els dos països amb la línia MAT Biaxàs-Sentmenay i el seu ramal de Riudarenes.

El documental està dirigit per dos joves cineastes de la comarca: Neus Pagès i Adrià Expòsit. Tots dos han seguit d’aprop, i amb la seva càmera, l’activitat de la plataforma. Segons expliquen des de No a la MAT Selva, la peça audiovisual té l’objectiu de captar els fets que han tingut lloc durant aquestes més de dues dècades de lluita fent èmfasi en la manera com la plataforma “utilitza el sí com a llavor de canvi, de transformació i d’oposició”. A més, també vol ser un documental que reculli el coneixement adquirit durant aquest temps de feina.

‘Voler fins a poder’ té una durada d’uns 40 minuts i compta amb imatges inèdites, testimonis i declaracions d’experts. L’estrena serà el dia 5 de maig a les 19.30h a l’Auditori de Santa Coloma de Farners.

Pel que fa a l’exposició, farà una retrospectiva amb imatges dels moments i dels protagonistes principals de les mobilitzacions. Hi ha col·laborat l’artista Teresa Puig amb l’estampació de teles amb herbes que formen part de la recepta de la ratafia NOMAT Corriols. Aquesta exposició, emmarcada en la 42a Festa de la Ratafia, es podrà veure del 4 al 20 de novembre a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit