test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

No a la MAT Selva encèn fluorescents per protestar pel silenci de l’Estat


Nova acció de la Plataforma No a la MAT Selva en contra del projecte del ramal selvatà de la Línía de Molt Alta Tensió (MAT) projectat pel govern de l’Estat per l’any 2024. Una cinquantena de persones s’hi han congregat sota una línia d’alta tensió a Riudarenes per protestar contra el que consideren un “silenci opac” de l’administració central a les demandes del territori. L’acció ha consistit a exposar sota la línia elèctrica tubs fluorescents i aprofitar el camp electromagnètic que genera per encendre’ls, sense la necessitat d’estar connectats a cap font d’alimentació.

El govern de l’Estat manté a hores d’ara la planificació de construir el 2024 una línia de 17 quilòmetres i una subestació elèctrica de molt alta tensió (400kV) a Riudarenes, malgrat que la Diputació de Girona, el Parlament, la Generalitat i el Congrés dels Diputats han aprovat la seva derogació. El portaveu de No a la MAT Selva, Xavi Amat, ha afirmat que “els estudis conclouen que ni el ramal ni la subestació són necessaris”.

El Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient (CILMA) de la Diputació de Girona i els Ajuntaments afectats, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, van fer arribar a principis d’any al Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic una proposta amb una alternativa a la construcció d’aquestes dues infraestructures projectades fa quinze anys. També van sol·licitar una reunió amb la ministra, Teresa Ribera. No a la MAT Selva denuncia que encara no han rebut resposta.

Foto: No a la MAT Selva

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit