Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Neix Mar d’Estiu, un nou festival de música que se celebrarà entre Pineda i Santa Susanna

Se celebrarà entre el 3 i el 18 d'agost i comptarà amb artistes com Malú, Juan Magán, Ojete Calor, Rozalén, Luz Casal, The Tyets o Mushkaa


Els municipis de Santa Susanna i Pineda de Mar, amb la promotora barcelonina TheProject, han presentat un nou festival: Mar d’Estiu. L’esdeveniment se celebrarà entre el 3 i el 18 d’agost i comptarà amb artistes com Malú, Juan Magán, Ojete Calor, Rozalén, Luz Casal, The Tyets o Mushkaa, entre d’altres.

El Mar d’Estiu arriba en herència del festival Arts d’Estiu de Pineda de Mar, que l’any passat va haver de cancel·lar-se l’any passat després que Costes li denegués l’autorització per celebrar-lo. En aquesta línia, durant la presentació, l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha apuntat que el Mar d’Estiu neix com un festival nou, ja adolescent.

“Un festival que neix nou, però neix ja adolescent. Ve ja d’una trajectòria i una història. També vull agrair aquí els anteriors gestors que han fet una magnífica feina i que han fet possible que al Maresme tinguem una proposta que va més enllà de la música en directe. Segurament, si només ens centréssim en la proposta musical tindríem molta competència, però aquí nosaltres no estem oferint només música, sinó que estem oferint vivència i experiència. Oferim un espai únic a tocar del mar. Jo sempre deia que això d’escoltar música mullant-te els peus, no té preu. Doncs, aquest festival té aquestes coses.”

Amor destaca el paper dels antics organitzadors de l’Arts d’Estiu que aquesta setmana van anunciar, a través d’un comunicat, que abandonaven l’organització de l’esdeveniment després de 12 anys al capdavant. Així, en aquesta nova etapa, com ha apuntat l’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, la direcció de l’esdeveniment estarà en mans de la promotora de Barcelona TheProject.

Un nou festival amb herència

El Mar d’Estiu no és el primer festival que impulsen conjuntament aquests dos municipis. Ja l’any 2019 Pineda i Santa Susanna van col·laborar per organitzar una edició de l’Arts d’Estiu. Tot i això, l’acord no va prosperar en edicions futures. Campolier apunta que, ara, “no és bo comprar”, sinó que cal treballar per “consolidar aquest nou festival”.

“No és bo comparar. Allò va ser una edició en un moment i des de llavors han passat moltes coses, com una pandèmia. Des d’avui comencem amb un marc que és el mateix, amb un nou nom i hem de mirar de cara al futur. En aquell moment potser érem més protagonistes i avui hem quedat menys, dos ajuntaments i TheProject, i jo crec que ens ha de ser fàcil entre els tres de no tenir errors i que ens porti conseqüències que no serien bones per ningú.”

En aquesta línia, l’organització apunta que han treballat per fer un festival “respectuós” per la població i pel medi ambient. Així, els horaris dels concerts s’han plantejat per “no molestar a ningú” i acabaran a les 11 de la nit. Com apunten, així esperen “conciliar l’oci i el descans dels veïns”.

L’enclavament, compartit

D’altra banda, el nou enclavament del festival serà La Llàntia, un terreny entre Pineda i Santa Susanna. Des de l’organització apunten que és una localització “excel·lent” perquè està a tocar del mar i, a més, té a prop l’estació ferroviària, línies d’autobús i zones d’aparcament.

La Llàntia és un terreny entremig dels dos municipis, però propietat del municipi de Santa Susanna. Pel Mar d’Estiu s’habilitarà un espai dividit en un village, que estarà a la banda de Pineda, i la zona d’escenari, a Santa Susanna. El total d’aforament serà de 3.500 persones.

L’espai de village comptarà amb una zona de gastronomia amb productes de quilòmetre zero. A més, també s’hi faran actuacions. Destaca que la programació de concerts del village seran totes artistes femenines emergents.

12 propostes musicals 

Per l’escenari del primer Mar d’Estiu hi passaran un total de 12 propostes “per a tots els gustos”. Els encarregats d’inaugurar aquest festival seran el duo Ojete Calor el dia 3 d’agost. També hi actuaran Los Secretos (4 d’agost), Antoñito Molina (5 d’agost) o Sergio Dalma (6 d’agost). A més de God Save the Queen (7 d’agost) o Juan Magán (8 d’agost).

Per la primera edició del Mar d’Estiu també hi passaran Sopa de Cabra (10 d’agost), Malú (13 d’agost), Luz Casal (15 d’agost), Rozalén (16 d’agost) o Ara Malikian (17 d’agost). Els encarregats de cloure aquest esdeveniment seran els artistes maresmencs Muhskaa i The Tyets.

Les entrades es posaran a la venda demà divendres 22 de març. Des de l’organització també han fet èmfasi en la intenció d’apostar per l’accessibilitat, així, el preu mitjà de les entrades serà de 33 €.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit