Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Marta López: “La idea de LECXIT és buscar la millora de la comprensió i la pràctica lectora dels infants”


Al matí360 de Ràdio Marina d’avui ens ha acompanyat Marta López, directora del programa LECXIT, impulsat per la Fundació Bofill. Una iniciativa d’acompanyament a la lectura a infants de 4t a 6è de primària que es durà a terme de gener a maig a Hostalric.

Com ha explicat López, les dades mostren que, malgrat que a l’escola s’ensenya bé a llegir quant a mecànica lectora, hi ha un percentatge molt elevat de l’alumnat que no compren el que llegeix. A aquesta situació si suma que, aquells infants amb més dificultats a casa tenen menys possibilitats d’èxit educatiu. Així doncs, com diu López, “la lectura és un predictor de l’èxit escolar” i fomentar la comprensió lectora, sobretot entre aquell alumnat amb més dificultats, “és una manera de garantir que tinguin més possibilitats”.

Segons López, la primària és un moment determinant perquè “l’alumnat té la mecànica lectora assolida” i, a partir d’un referent lector, “som molt capaços d’influir en la seva dinàmica de lectura”.

A Hostalric, ara busquen una desena de voluntaris que vulguin dedicar una hora a la setmana a compartir lectura amb alumnes de 4t a 6è de primària. Aquest voluntariat, segons ha dit López, serà de gener a maig.

 

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit