Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Hostalric busca una desena de voluntaris per al programa Lecxit


Hostalric busca voluntaris i voluntàries per participar en el programa LECXIT, impulsat per la Fundació Bofill. Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu millorar la comprensió lectora dels infants de 4art, 5è i 6è de primària en situació de vulnerabilitat. A través d’aquest programa les persones voluntàries acompanyen setmanalment un infant per fer lectura d’una manera distesa.

Ara el municipi d’Hostalric s’ha afegit al repte del programa Lecxit d’aconseguir deu persones voluntàries del municipi o poblacions properes aquest gener que acompanyin els infants en la lectura fins el mes de maig. En total, la Fundació espera aconseguir 500 voluntaris i voluntàries.

Actualment, el programa LECXIT de la Fundació Bofill és present a 150 municipis i compta amb més de 1.900 voluntaris que treballen amb els infants en una xarxa de gairebé 300 espais.

A Catalunya, 1 de cada 4 infants té un nivell lector baix o mitjà-baix segons dades del 2021 de la Generalitat. Segons expliquen des de la Fundació els infants amb un baix nivell de comprensió lectora, tot i saber llegir i fer-ho amb fluïdesa, presenten dificultats per interpretar causes i conseqüències en una història, distingir la informació rellevant a una taula, gràfic o imatge, i integrar tota la informació d’un text per argumentar la seva importància, entre d’altres.

Foto: Fundació Bofill

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit