Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Hostalric aprova canviar noms a espais municipals per equilibrar personalitats femenines i masculines


El ple de l’Ajuntament d’Hostalric ha aprovat per unanimitat el canvi de nomenclatures de vies i espais públics del municipi. L’objectiu és trobar l’equilibri entre personalitats femenines i masculines segons expliquen des del consistori. Les noves nomenclatures han estat proposades per al Comissió municipal del nomenclàtor, integrada per representants polítics, personal municipal del consistori, experts en història local i representants del teixit associatiu local.

La comissió va dur a terme fa uns mesos una primera trobada on es va fer una pluja d’idees, es van analitzar els carrers i espais susceptibles de canviar de nom o que actualment no tenen una denominació específica, i es van cercar dones que haguessin fet història al municipi o que n’haguessin tingut una vinculació molt estreta.

A la segona trobada ja es va prendre per unanimitat una decisió dels primers que es volen canviar. Per exemple, l’actual carrer Pedraforca passarà a ser el carrer Aurora Bertrana o la plaça del Bon Repòs la de Roser Capdevila.

Foto: La Selva Comunica

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit