test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Malgrat prepara la segona edició de ‘La Vila del llibre’ al municipi


Malgrat de Mar ultima aquests dies els preparatius per celebrar a finals del mes d’agost la segona edició de ‘La Vila del llibre‘ al municipi. Després d’una primera edició que tant l’Ajuntament com els organitzadors van qualificar d’exitosa, la població malgratenca acollirà una segona edició del 25 al 27 d’agost d’aquest festival literari que enguany tindrà com a lema “El català, d’aquí i d’allà, molt a dir i molt per llegir”. La comissària d’enguany tornarà a ser l’actriu i narradora malgratenca Assumpta Mercader, una edició que també comptarà amb noms destacats com Josep Piera, premi d’Honor de les Lletres Catalanes, Joan-Lluís Lluís, escriptor i divulgador francès i el malgratenc Jaume Aubanell, guanyador del Premi Recvll de narrativa 2022-2023. Les Peixateries Velles i la plaça de l’església seran els punts neuràlgics de l’activitat.

Assumpta Mercader explica que el programa d’enguany inclou diverses propostes adreçades al públic infantil:

 

“A vegades no gaudim de la cultura perquè no ho coneixem, perquè no ens ho hem trobat a la vida […] Pensem que és molt important que hi hagi programació infantil i aquest any l’hem volgut destacar especialment perque és tingui molt clar on es pot anar amb infants”.

La regidora de cultura, Lurdes Borrell, ha destacat que la diversitat lingüística serà un dels pilars de la Vila del llibre d’enguany:

 

“Ben aviat vam creure en la possibilitat de tenir participants de l’Alguer i d’altres punts del territori, que era un bon tema parlar de la diversitat lingüística, dels diferents parlars del territori. Que és important mostrar-ho, perquè tots són igual de correctes. Tots són català, i dic català, no d’altres maneres. I ha coincidit amb aquesta situació política d’aquests moments, que no ens la esperàvem ni molt menys i fa que la Vila sigui encara més actual i un tema important i idoni per parlar-ne i debatre amb serenor, sense altres connotacions tan polítiques, que no deixen de ser això, política. Parlarem de llengua”.

El director de la Xarxa de Viles del Llibre, Enric Bono, explica que és un “repte” organitzar un esdeveniment d’aquest tipus a finals d’agost:

 

“Es presenta amb molta il·lusió perquè la gent de Malgrat i les seves organitzacions van acollir molt bé la primera edició. Al llarg de l’any ens han anat engrescant amb idees i maneres de fer que podien millorar l’edició de l’any passat. Això és molt engrescador perquè vas veient que poc a poc la gent va coneixent el format i que el va incorporant com una de les parts importants de la vida cultural de Malgrat. És un repte, perquè estem parlant del darrer cap de setmana d’agost i això significa que la gent està de vacances. Però la resposta de l’any passat va ser bona i això ens anima a que aquest any també ho sigui. És una Vila del llibre molt més nocturna que altres esdeveniments que organitzem però precisament per agafar les hores de menys sol i més fresca i que realment vingui de gust envair els carrers a partir del món del llibre”.

Programa en directe de Ràdio Marina

La segona edició de La Vila del llibre a Malgrat de Mar comptarà amb l’emissió d’un programa en directe de Ràdio Marina des del centre de la població. Serà el dissabte 26 d’agost per la tarda i inclourà entrevistes i converses amb els organitzadors, escriptors i escriptores per tal de copsar l’activitat de l’esdeveniment a peu de carrer. La programació especial es podrà seguir en directe pel 100.3 i 96.2 FM, per internet i amb contingut específic a les xarxes socials de Ràdio Marina.

Sobre Vila del Llibre

La Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya és un moviment de turisme cultural que té com a objectiu difondre la cultura a través de la literatura i els oficis del llibre. Neix per convertir-se en motor social i econòmic, i al mateix temps, generar un impacte positiu en el territori i en la vida dels ciutadans. A banda de Malgrat de Mar, enguany se celebra a l’Escala, Cabrils, Barcelona, Calafell, Mollet, Sitges i Girona.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit