Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lourdes Serra: “Intentem que el pessebre sobrevisqui i que sigui una tradició de família”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens ha acompanyat Lourdes Serra, presidenta de l’Associació Els Amics de Brunyola, per parlar sobre el Pessebre Vivent de Brunyola, que enguany celebra la seva edició número 41.

El Pessebre Vivent de Brunyola fa més de quatre dècades que se celebra sense interrupcions, fins i tot durant els anys de pandèmia, el van fer en un format adaptat, segons explica Serra. Malgrat que a Els Amics de Brunyola, associació que organitza el pessebre, els hagués agradat celebrar el 40è aniversari, “la pandèmia no ens va deixar i ho celebrarem aquest any, farem 40+1”, diu Serra.

Tot i que “la intenció és que tornem a com estavem al 2019”, Serra ha explicat que no volen deixar enrere aquests dos anys que han marcat a tothom. Per això, com diu, el Pessebre Vivent d’enguany fa un petit un homenatge a tothom, “però sobretot a la gent jove”, a qui “s’ha culpabilitzat molt” durant aquests dos anys.

Serra també ha parlat de la importància del relleu generacional a les entitats culturals. “Intentem que el jovent ens segueixi perquè necesitem sang nova per poder arribar a l’edició 61”, fa broma. “Nosaltres intentem que la gent jove se senti identificada amb el pessebre, que se’l facin seu, i que el pessebre sobrevisiqui i que sigui una tradició de família.”

EL Pessebre Vivent de Brunyola d’aquest any mobilitza 230 persones. Segons Serra, “el pessebre aglutina a tota la gent del poble, que hi viu, que hi ha viscut o que hi té alguna relació.”

Els passis seràn els dies 18, 25 i 26 de desembre i l’1 de gener, totes a les 7 de la tarda.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit