Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Oficina Jove de la Selva engega per segon any el projecte “Trajectòries”

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva ha posat en marxa la segona edició del projecte “Trajectòries”, una iniciativa que visibilitza diversos recorreguts formatius i laborals d’alguns joves de la comarca.

La proposta consta de deu vídeos personals que recullen amb la mateixa veu dels joves l’itinerari que cada un ha seguit, amb els seus dubtes i canvis. Per altra banda, també s’han editat cartells en format paper amb les fotos dels joves i una descripció de la seva trajectòria per penjar en els instituts i equipaments juvenils.

El conseller de Joventut, Joan Antoni Hervías, ha explicat que “l’impàs dels estudis obligatoris i la continuïtat dels estudis o l’entrada al mercat laboral és un moment crític per als joves en què poden sentir pressió i angoixa per decidir el seu futur”.

I en aquest mateix sentit, s’ha expressat la tècnica del Servei Laboral de l’Oficina Jove de la Selva, Elisabet Quintà: “Els joves tenen molta pressió a no equivocar-se en aquest moment que senten que és únic i pensen que la decisió condicionarà totalment el seu futur. I, en canvi, la realitat ens mostra que les trajectòries no sempre són lineals sinó canviants i adaptatives respecte de les preferències de les persones joves i les oportunitats del moment”.

El projecte “Trajectòries” de l’Oficina Jove de la Selva ha programat diversos tallers als instituts de la comarca amb els protagonistes per amplificar aquests testimonis visuals als joves, especialment de quart d’ESO, batxillerat i cicles formatius. La primera cita ha tingut lloc a l’institut Rafael Campalans d’Anglès els dies 18 i 19 de gener amb més de cent joves de les cinc línies de quart d’ESO d’aquest centre escolar.

Foto: Consell Comarcal de la Selva

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí


El més llegit