test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Hospital de Calella renova el TAC amb un equip amb intel·ligència artificial


L’Hospital de Calella ha renovat l’equip de Tomògraf Axial Computaritzat (TAC) amb un equip d’alt rendiment amb tecnologia d’última generació. El nou TAC, model Revolution Maxima de G.E., incorpora eines d’intel·ligència artificial (IA). Així ho expliquen fonts de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, òrgan gestionador de l’Hospital de Calella. Les eines d’IA del nou TAC permeten obtenir imatges d’alta qualitat amb menor dosi de radiació, segons la Corporació.

D’altra banda, amb el nou equip TAC de l’Hospital de Calella també es podran realitzar tècniques avançades com els estudiants cardíacs, el triple screening per dolors toràcics, cerebrals i estudis del sistema vascular.

Així avalua la doctora Anna Vallès, cap de servei de diagnòstic per la imatge de la Corporació, la incorporació del nou equipament TAC.

“La renovació dels equips de tecnologia és molt important per poder oferir un millor a la població. En aquest cas, el fet d’incorporar tecnologia d’última generació representa un salt endavant gràcies a les prestacions que s’ofereixen ja que peremtrà fer estudis que fins ara l’equip del que ara disposavem no permetia.”

El nou TAC de l’Hospital de Calella ha tingut un cost de 411.705 euros. L’import ha sigut finançat íntegrament amb fons europeus a través del Pla d’Inversió en Equips d’Alta Tecnologia del Ministeri de Sanitat.

Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit