Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’alcalde de Vidreres i el cap de la Policia Local podrien anar judici per presumptes nomenaments irregulars al cos


El jutjat d’instrucció 4 de Santa Coloma de Farners deixa l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, el cap de la Policia Local, l’antic inspector i un agent a un pas de judici per presumptes nomenaments irregulars al cos. El jutjat ha tancat la investigació i veu indicis de delictes de prevaricació i usurpació de funcions.

La interlocutòria recull que les presumptes irregularitats haurien començat l’agost del 2020, quan l’exinspector va demanar una comissió de serveis i l’alcalde va nomenar dos caporals substituts “tot i que no concorrien els requisits legalment establerts”. El jutjat dona trasllat a la fiscalia i l’acusació perquè presentin escrits. La interlocutòria no és ferma i la defensa de l’alcalde ja ha anunciat que l’ha recorregut a l’Audiència.

L’origen de tot plegat és una querella interposada per l’advocat Benet Salellas en representació d’un policia que hauria resultat perjudicat arran dels nomenaments que es van fer per substituir l’aleshores inspector. La interlocutòria del jutjat d’instrucció dona per tancada la investigació després de prendre declaració als investigats i de fer totes les diligències de prova necessàries.

Segons el jutjat, el decret del 18 d’agost del 2020 rubricat per Jordi Camps nomenava l’actual cap de la Policia Local i l’altre agent “caporals interins d’urgència” però no tenia en compte que cap dels dos tenia l’antiguitat necessària per assumir aquesta funció.

La interlocutòria argumenta que l’Ajuntament va detectar aquesta “irregularitat” i, per això, el 16 de setembre del 2020 l’alcalde va declarar d’ofici la nul·litat del decret de nomenaments. Tot i això, uns dies més tard (el 8 d’octubre), va signar un altre decret atribuint a un dels dos policies les funcions de cap de la Policia Local. El jutjat apunta que continuava “sense reunir els pressupòsits exigibles”.

Segons el jutjat, al llarg d’aquest temps es van signar decrets i contra decrets per solucionar la situació fins que el 6 de novembre l’alcalde va rubricar un altre document per convocar les bases del procés de selecció per a cap de la Policia Local. “Va acabar el 9 de desembre del 2020 amb el nomenament del mateix policia, tot i que existien altres agents dins el cos que reunien els requisits per ser nomenats i aquest investigat no reunia els requisits exigits”, exposa la resolució. Aquest investigat continua al capdavant del cos a Vidreres.

El jutjat d’instrucció veu indicis de delictes de prevaricació i usurpació de funcions i resol continuar la tramitació del procediment com a procediment abreujat, fet que implica deixar l’alcalde i els tres policies a les portes de judici.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit