Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’aeroport de Girona tindrà menys de la meitat de les operacions que va tenir durant la Setmana Santa del 2019


A l’espera de l’ampliació de vols que faran les companyies aeronàutiques a l’Aeroport de Girona per aquest estiu, la Setmana Santa arrenca amb una sensació agredolça. El motiu és que el nombre d’operacions programades queda lluny de la que hi havia el 2019, abans que esclatés la pandèmia, i també és inferior a la de l’any passat, segons dades d’Aena. Així doncs, en aquests 10 dies, l’aeroport farà un 44% menys de les operacions que va fer en la festivitat del 2019. A més, les dades d’aquest 2023 també són inferiors a les de l’any passat, quan se’n van registrar 288.

Més d’un 40% menys d’operacions

Els dies més actius a la terminal gironina seran els dos divendres -el 31 de març i el 7 d’abril, amb 24 operacions cada dia de la companyia Ryanair, que de moment és la única que opera des de la terminal de Vilobí. Per contra, el dia amb menys operacions serà el primer dissabte -1 d’abril- amb 12 enlairaments i aterratges. Aquest diumenge l’aeroport arrenca la temporada d’estiu, a partir de la qual les companyies aniran incrementant progressivament el nombre de vols fins arribar al juliol.

Entre el dissabte 31 de març i el dilluns 1 d’abril hi haurà 193 operacions, un 44% menys de les 437 programades a la Setmana Santa del 2019. A més, els mateixos dies festius de l’any passat l’aeroport va tenir 288 enlairaments i aterratges, pràcticament un centenar més que aquest 2023.

A partir de l’últim cap de setmana de març es preveu que cada vegada hi hagi més vols des de la terminal gironina. De forma gradual les companyies tornaran a oferir més destinacions, arribant a les 38 rutes que hi haurà al pic de l’estiu. Es tracta del mateix número de destinacions que les que hi havia l’estiu del 2022.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit