Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’ACA desconeix el projecte de la dessalinitzadora dels hotels de Lloret

L'ACA ha refusat pronunciar-se sobre aquesta proposta fins que no la conegui al detall i es remet a les restriccions vigents


L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) assegura que desconeix el projecte de la dessalinitzadora que compraran els hotelers de Lloret de Mar per poder omplir les piscines aquest estiu. Els empresaris han anunciat la iniciativa aquest dijous en una roda de premsa a Girona, però l’ACA ha afirmat a l’Agència Catalana de Notícies que no n’estava al cas. Així, es remet a les restriccions vigents que preveu el pla de sequera. En aquest sentit, recorden que en la situació d’emergència actual no es poden omplir ni reomplir les piscines amb aigua potable sempre que sigui per a un ús lúdic. Malgrat tot, eviten valorar la proposta i fonts de l’ACA han assegurat que si els presenten el projecte podrien estudiar la viabilitat de la proposta.

El pla de sequera actual preveu que en fase d’emergència només preveu omplir i reomplir piscines si és per una finalitat esportiva o terapèutica. Exclou de la restricció aquelles piscines que utilitzin aigua de mar, però que no tinguin una sortida a la xarxa pública d’aigua. El motiu és que la salinitat podria malmetre el clavegueram.

Tot i això, el pla no contempla cap escenari similar al que es planteja per part dels hotelers de Lloret de Mar. Per això l’ACA ha refusat pronunciar-se sobre aquesta proposta fins que no la conegui al detall i es remet a les restriccions vigents. A partir d’aquí, obren la porta a estudiar quin encaix pot tenir dins del pla de sequera vigent una vegada conegui la iniciativa formalment.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit