Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Selva completa la senyalització de 500 quilòmetres de rutes i camins per conèixer la història de la comarca

El Consell Comarcal de la Selva ha culminat el projecte “Els camins de la història de la comarca de la Selva“. Es tracta d’una iniciativa que es va engegar el 2006 i que ha permès integrar els elements de patrimoni històric de la Selva i millorar la xarxa de camins de la comarca a través d’una homogènia a tot el territori. Ara, la comarca disposa de més de 500 quilòmetres senyalitzats entre rutes per fer a peu i cicloturisme, segons ha explicat el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu.


“Un projecte que va començar el 2006 amb una aposta d’aquesta xarxa de cicloturisme i senderisme. Hem anat invertint, de fet en aquell moment es va crear una brigada de manteniment. I ara, això s’ha anat desenvolupant a través dels anys i ja són 500 quilòmetres que tenim a la comarca de senderisme i cicloturisme”.

El projecte, que ha comptat amb el finançament de diverses administracions, ha suposat intervenir en 1.473 suports de senyalització amb la instal·lació de 5.725 elements com banderoles, plaquetes o vinils de seguiment. També s’han instal·lat 12 cartelleres noves pels Camins de Sant Jaume al seu pas per la Selva, repartits en els municipis per on passa el camí, així com l’actualització de 17 cartelleres de la Xarxa de senderisme i cicloturisme dels Grans Camins de l’Aigua. A més, s’han senyalitzat 75 elements d’interès propers la xarxa de camins.

Codis QR per conèixer el patrimoni

El projecte de senyalització de camins i rutes de la Selva ha incorporat també elements multimèdia accessibles a través de codis QR que permeten obtenir amb el mòbil informació addicional sobre diversos elements d’interès patrimonial de la comarca. Ho explica el tècnic del Consell Comarcal, Marc Corominas.

 

“Això sorgeix d’elements que ens interessava interpretar una mica millor. I molts d’aquests elements no són accessibles. Per exemple, una església que està tancada perquè és molt petita o una masia fortificada. En aquests casos, ens ha servit per posar el tòtem a fora però qui té més ganes amb aquesta recreació es pot passejar per dintre de l’element”.

En total, el projecte ha fet actuacions en rutes i camins d’Arbúcies, Riells i Viabrea, Fogars de la Selva, Massanes, Maçanet de la Selva, Santa Coloma de Farners, Osor, Vidreres, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Vilobí d’Onyar, Riudellots de la Selva, Anglès, la Cellera de Ter, Caldes de Malavella, Sils i Amer.

Foto: @Notidig

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit

NOTHING FOUND!